Log ind

Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

  • Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)
    Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 pers.)
  • Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)
    Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 pers.)

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal du bruge:

700 g danske jordbær

2 klaser rønneblomster

20-30 skovmærker

Til isen:

½ l kaffefløde

¼ l piskefløde 38%

8 æggeblommer

100 g sukker

Sådan gør du:

Bring fløden og sukkeret næsten til kogepunktet. Vask rønneblomsterne og læg dem i fløden. Lad dem trække minimum fire timer.

Sigt fløden og bring den langsomt næsten op til kogepunktet. Rør æggeblommerne med en anelse kold kaffefløde og hæld den varme fløde langsomt over under kraftig piskning. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme til fløden "cremer". Afkøl under stadig piskning og frys cremen enten i form til en parfait eller på maskine til en mere cremet is.

Jeg har lavet to meget tynde chokoladeskaller og samlet dem med en kugle is i hver. Lidt guldblade som dekoration og en kvist rønneblomst på toppen

Jordbærrene skæres i skiver fra top til rod og lægges taglagte på en dyb tallerken.

Anret isen i midten og fordel skovmærkerne.

Rønneblomster har en meget kraftig duft af honning. Det gør, at man kan spare lidt på sukkeret og stadig opnå en sødme og honningagtig duft i isen. Skovmærker og jordbær passer smagsmæssigt godt sammen. Er jordbærrene lidt syrlige, smager de godt med en anelse flydende honning.

  • Grauholm_Trine_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers magasinredaktion, hvor vi laver magasinerne Livsstil, Rejser, Gear og Base Bolig. Jeg skriver primært portrætter af kendte kvinder, sundhedsstof, bolig- og rejsestof samt bidrager til mandemagasinet Gear. Tidligere har jeg været syv år på sportsredaktionen, hvor jeg blandt andet har dækket flere håndboldslutrunder og OL i Beijing i 2008. Min fritid bruger jeg sammen med min familie og gerne på at dyrke sport.

Mere om emnet

Se alle
1
Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)

Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)

1
Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere