Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Jordbær med cremefraiche- og jordbæris, lun berliner og karamelsauce

Jordbær med
cremefraiche- og
jordbæris, lun
berliner og karamelsauce

Annonce:

Sol & strand til Vinter?

Rejs væk fra Vinteren og ned til sol & varme – Vi finder rejsen til dig!

Bryan Franciscos lækre jordbærdessert med cremefraiche- og jordbæris, lun berliner og karamelsauce. Bryan Fransisco er køkkenchef på restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel i Vejle.
Foto: Torben Hansen

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her får du Bryan Franciscos lækre jordbærdessert. Bryan Fransisco er køkkenchef på restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel i Vejle.

Til fire personer:

Cremefraiche- og jordbæris:

300 g frosne jordbær

100 g cremefraiche

50 g fløde

200 g sukker

4 limefrugter

De frosne jordbær lægges i en gryde ved mellemvarme, tilsæt 150 gram sukker samt saft og skal fra to limefrugter. Lad det stå og simre i 15 minutter. Blend de varme jordbær til en fin grød. Gem halvdelen til berlinerne og den anden halvdel til isen.

Cremefraiche, 50 gram sukker, 50 gram fløde samt saft og skal fra to limefrugter kommes i en skål og piskes, til det har en let tyk konsistens. Tilsæt jordbærgrøden og vend det en fem-seks gange med en spatel, så det ser marmoreret ud. Støb massen i en form. Isen er klar efter tre timer på frost.

Berlinere:

12 g gær

½ stang vanilje

4 dl mel

1 æg

50 g smør

1 dl mælk

1 tsk. kardemomme

20 g sukker

1 l fritureolie

Alle ingredienser vendes sammen til en dej, og dejen rulles ud i små kugler på 20-30 gram. Lad dem hæve i 40 minutter eller damp dem i otte minutter i en dampovn.

Når dejen er færdighævet, friteres de små berlinere i 160 grader varm olie, til de er sprøde og gyldne.

Skær bunden af berlinerne og kom den lune jordbærgrød i dem inden servering.

Pynt:

75 g æggehvider

125 g sukker

Sukker og æggehvider piskes til en tyk masse. Når der ikke er flere sukkerkorn i massen, er den klar. Kom massen i en sprøjtepose og lav små nissehatte på tallerkenen. Hvis du har en gasbrænder, kan du brænde dem let for at få smagen af grillet skumfidus.

Karamelsauce:

200 g sukker

1 stang vanilje

4 dl fløde

Sukkeret smeltes til gylden karamel ved mellemvarme. Lad være med at røre for meget, for så klumper karamellen. Når massen er flot gylden, skruer du op for varmen og tilsætter fløden og vaniljen. Lad det stå og boble i en 5-10 minutter, så skulle du gerne have en flot skinnende karamelsauce klar til servering.

Mere om emnet

Se alle
Bryan Fransiscos pighvar med hjertesalat og citronpuré

Bryan Fransiscos pighvar med hjertesalat og citronpuré

Beluga-kaviar, østers og kammusling som Bryan Fransisco laver det

Beluga-kaviar, østers og kammusling som Bryan Fransisco laver det

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70