Log ind

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

  • Hvid chokoladekage med rabarber og tuille
    1 / 4
    Hvid chokoladekage med rabarber og tuille som Martin Knudsen på restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot laver den.
  • Hvid chokoladekage med rabarber og tuille
    2 / 4
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Hvid chokoladekage med rabarber og tuille
    3 / 4
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Hvid chokoladekage med rabarber og tuille
    4 / 4
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Opskriften er til fire personer og lavet af Martin Knudsen, restaurant Nørlunds Gæstebud, Nørlund Slot ved Nørager.

Chokoladekage

Det skal du bruge - til bunden:

250 g smør
½ pakke Digestive-kiks

Sådan gør du:

Smøret smeltes, kiksene blendes, og de to ting røres sammen og fordeles i bunden af en rund springform og sættes på køl.

Massen

Det skal du bruge - til massen:

5 dl fløde
Saft og skal af 1 citron
½ stang vanilje
60 g sukker
6 æggeblommer
600 g hakket hvid chokolade
7 blade husblas

Sådan gør du:
Fløde, citron, vanilje og sukker koges op i en gryde.

Æggeblommerne kommes i en skål og piskes sammen med den varme flødemasse.

Tilsæt chokoladen og pisk nænsomt, til chokoladen er smeltet. Sigt massen.

Udblød husblassen og smelt den over svag varme, inden den røres i cremen.

Hæld cremen i en springform og sæt den på køl natten over. Skæres ud med en varm kniv ved servering.

Rabarber

Det skal du bruge:

En god håndfuld rabarber - gerne fra egen have.

Sådan gør du:

Skær rabarberne ud i stykker af cirka 5 centimeter.

Kog en halv liter vand op med 250 g sukker og rabarberstykkerne. Tag rabarberne op af lagen, når de er møre, og sæt på køl.

Rabarbersukkerlagen køres på ismaskine, hvis man har sådan en. Ellers kan man sætte lagen på frys og røre regelmæssigt i den.

Brug en varm ske til at "kugle" sorbeten med umiddelbart inden servering.

Tuille

Det skal du bruge - og sådan gør du:

Lige dele flourmelis, mel, glucosesirup og blødt smør røres sammen til ensartet masse og rulles ud på bagepapir, inden det sættes på køl.

Massen skæres i tynde skiver, lægges på bagepapir og bages ved 160 grader i cirka 10 minutter.

De er færdige når de er gyldenbrune.

Desserten anrettes med estragon.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Crème brûlée med spæde rabarber

Crème brûlée med spæde rabarber

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere