Log ind

Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce

  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    1 / 9
    Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    2 / 9
    Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    3 / 9
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    4 / 9
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    5 / 9
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    6 / 9
    Nørlund Slot.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    7 / 9
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    8 / 9
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce
    9 / 9
    Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opskriften er til fire personer og lavet af Martin Knudsen, restaurant Nørlunds Gæstebud, Nørlund Slot ved Nørager.

Kalvefilet

Det skal du bruge:

1 kg dansk kalvefilet

Sådan gør du:

Befri kødet for sener, del det på langs og rul det stramt op i vitawrap i 2 ruller. Bag kødet i cirka 45 minutter ved 60 grader og brun det til sidst på hed pande eller grill umiddelbart inden servering. Husk salt og peber.

Glaserede grøntsager

Det skal du bruge:

1 kg blandet sommergrønt - det kan være nye gulerødder, beder, nye løg eller asparges.

Sådan gør du:

Grøntsagerne ordnes eller skrælles og skæres i mundrette stykker. Glaseres i lige dele smør og vand i bunden af en gryde eller en sauterepande.

Rør lidt rundt under processen.

Når vandet er fordampet og smørret har lagt sig som en hinde på grøntsagerne er de færdige. Smag til med salt og peber.

Kartofler med smør og ramsløg

Det skal du bruge:

1 kg nye kartofler
1 spsk smør
Blade af ramsløg

Sådan gør du:
Kartoflerne skrubbes og skrabes, koges nænsomt i saltet vand, inden de vendes med smørret og de skårede ramsløgsblade.

Rødvinssauce

Det skal du bruge:

2 skalotteløg
1 helt hvidløg
5 kviste timian
1 dl balsamicoeddike
1 flaske rødvin
1 l kalve- eller hønsefond

Sådan gør du:

Løg og timian snittes fint og sauteres i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt balsamicoeddiken og kog, til væsken er helt væk, inden rødvin tilsættes og reduceres til det halve.

Tilsæt derefter fonden.

Kog ned til en tredjedel og sigt saucen. Pisk den op med en nævefuld kold smør umiddelbart inden servering og smag den til med salt og peber.

Pyntes gerne med skåret ramsløg samt ramsløgsblomster.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette

Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere