Log ind

Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)

  • Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)
    Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)
  • Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)
    Grillede fynske asparges med vesterhavsrejer og hollandaise på brunet smør (4 personer)

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Det skal du bruge:

12 store hvide asparges

320 g pillede vesterhavsrejer (Hvide Sande-rejer )

1 klase hvidtjørneblomster

10-12 toppe af guldkarse-blomster

Hollandaise:

4 æggeblommer

1 spsk. vineddike

1 spsk. tør hvidvin

Saften af ¼ citron

10 knuste peberkorn

300 g letbrunet smør (lidt lysere end hasselnødder)

Salt og peber

Kog en liter vand med 100 g salt og 25 g sukker og lad det afkøle helt.

Skræl aspargesene og læg dem i saltvandslagen natten over.

Giv aspargesene et kort opkog og lad dem dryppe af i et klæde.

Varm grillpanden op, til den "ryger". Træk den til side og grill aspargesene på "begge" sider.

Smag rejerne til med friskkværnet peber. Pas på med saltet. Vesterhavsrejer er fra fødslen lidt salte.

Pisk æggeblommerne, en knivspids salt, eddike, hvidvin, citronsaft og peberkorn seje over et vandbad - eller ved meget svag varme.

Smelt smørret og lad vallen bundfælde. Fortsæt med at varme, indtil vallen er gyldenbrun.

Sigt smørret og hæld det langsomt, under stadig piskning, i den seje æggemasse.

Smag eventuelt saucen til med mere citronsaft, hvidvin og salt. Sigt den og server den i saucenæb eller over rejerne.

For at give rejerne lidt "sommer" har jeg drysset dem med lidt hvidtjørneblomster og aspargesene med guldkarse som modspil til hollandaisen. Jeg har lagt en gyvelblomst, som smager lidt i retning af ærter, i kanden. Spis aldrig bælge eller frø fra gyvel.

  • Grauholm_Trine_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers magasinredaktion, hvor vi laver magasinerne Livsstil, Rejser, Gear og Base Bolig. Jeg skriver primært portrætter af kendte kvinder, sundhedsstof, bolig- og rejsestof samt bidrager til mandemagasinet Gear. Tidligere har jeg været syv år på sportsredaktionen, hvor jeg blandt andet har dækket flere håndboldslutrunder og OL i Beijing i 2008. Min fritid bruger jeg sammen med min familie og gerne på at dyrke sport.

Mere om emnet

Se alle
Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

Stegt rokkevinge på lun tomatsalat og citronverbena (4 personer)

Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

Jordbær med rønneblomstis og skovmærker (4 personer)

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere