Log ind

Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette

  • Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette
    1 / 4
    Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette
    2 / 4
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette
    3 / 4
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
  • Grillede asparges og rillette af hellefisk med sauce vinaigrette
    4 / 4
    Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Opskriften er til fire personer og lavet af Martin Knudsen, restaurant Nørlunds Gæstebud, Nørlund Slot ved Nørager.

Grillede asparges

Det skal du bruge:

12 flotte asparges.

Sådan gør du:
De 12 asparges grilles eller steges på grillpande.

Sauce vinaigrette

Det skal du bruge:

2 hårdkogte æg, pillede og hakkede
2 spsk kapers, grofthakkede
1 bundt kørvel, gerne spansk kørvel eller vild kørvel, fintskåret
Lidt god olivenolie

Sådan gør du:
Ingredienserne blandes sammen og smages til med salt og peber

Rillette af hellefisk

Det skal du bruge:

Cirka 300 g filet af hellefisk, gerne de ukurante stykker
1 dl cremefraiche 38%
1 dl hjemmerørt mayonnaise
1 spsk dijonsennep

Sådan gør du:
Hellefisken dampes/bages i ovnen i cirka 10 minutter ved 100 grader.
Den afkølede fisk vendes sammen i en skål med en gaffel med de andre ingredienser, smages til med salt og peber. Bemærk: Det skal blot vendes sammen, ikke laves til en mos.

Grøn krydderolie

Det skal du bruge:

3 dl neutral olie, raps-, solsikke- eller soyaolie
1 bundt purløg eller ramsløg
Blend olie og krydderurter i en blender i otte minutter. Sigt derefter olien gennem et fint vævet klæde eller et kaffefilter.

Sådan gør du:
Anrettes som på billedet og pynt gerne med bronzefennikel og purløgsblomster.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce

Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere