Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Sådan steger du bøffen perfekt

Sådan
steger
du bøffen
perfekt

Annonce:

Ludomani

Ludomani.Gratis behandling til spilleafhængige og nærmeste pårørende

Den perfekte bøf har en rig fedtmarmoring som denne fra irsk Anguskvæg. Og skær ikke fedtkanten af. Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Angus: Thomas Pedersen går efter de bedste udskæringer - favoritten er filet fra det irske Angus-kvæg

Faaborg: Skal bøffen krydres før eller efter bruning? Dette vigtige spørgsmål diskuteres jævnligt blandt grill-kokkene rundt om i de danske baghaver.

Thomas Pedersen kender faktisk ikke det ultimative svar på det spørgsmål.

- Det er professionelle kokke såmænd også uenige om. Personligt bruner jeg altid først og krydrer bagefter, men jeg tror ikke det betyder noget, hvis man krydrer det rå kød og steger det lige med det samme. Men lader man bøfferne stå nogle minutter med krydderier på, inden de steges, så begynder saltet at trække saften ud af kødet, og det er ikke så godt, siger han.

Med gode bøffer på menukortet er det helt afgørende for ham, at han har en fast og stabil leverance af godt kød. Han køber kun fersk kød, som så ligger og modner i kølerummet i nogle uger, inden det serveres.

- Du kan kende det gode kød på fedtmarmoreringen og på konsistensen. Kødet skal være mørt men alligevel lidt fast i strukturen - og ja - så skal det smage af noget, siger han.

I disse fedtforskrækkede tider er der mange især kvinder, der skærer fedtkanterne af. Det kunne Thomas Pedersen aldrig drømme om.

- Fedtkanten og marmoreringen er meget vigtig for, at kødet kan bevare sin saftighed og gode smag, siger han.

Selve stegeprocessen er altafgørende for at få det optimale resultat. Varmen på panden eller grillen skal være så høj som mulig.

- Det er vigtigt at opnå karamelliseringen (bruningen, red.). Kødet må ikke står og koge på panden, siger han.

Under stegning samler saften sig i midten af bøffen, så for at kunne servere den perfekte bøf, skal den hvile inden servering, så saften fordeler sig igen. Hovedreglen er, at stegetid = hviletid.

Hvor længe bøffen skal stege afhænger naturligvis af, hvor rød gæsterne ønsker den indeni.

Mere om emnet

Se alle
Ugens opskrift: Lækker bernaisesovs

Ugens opskrift: Lækker bernaisesovs

Drømmer om at få god tid

Drømmer om at få god tid

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70