Log ind

Foccasia med ølandshvede

  • Foccasia med ølandshvede
  • Foccasia med ølandshvede

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foccacia er et perfekt madbrød til for eksempel grill eller sommerbuffet.

Dette brød er bagt med groft ølandshvede. De gamle kornsorter er sunde at spise, og selvom vi til dette brød ikke helt kan undvære almindelig hvede, er der alligevel fokus på, at brødet skal være lidt groft. Farven er smukt gylden, og brødet har en skøn krumme og en lækker nøddeagtig smag.

Den ene halvdel af brødet er spækket med kødfulde sorte oliven og krydderurter, den anden halvdel er drysset med fintrevet citronskal og krydderurter.

6 dl lunkent vand

Cirka 20 g økologisk gær

1 ½ tsk. fint havsalt

1 tsk. honning

300 g almindelig hvedemel

400 g groft ølandshvedemel

Fyld:

God olivenolie

Sorte oliven

Revet skal af en økocitron

Friske krydderurter, f.eks., rosmarin eller oregano

Rør gær ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og honning. Vend melet i og rør dejen grundigt på røremaskine. Dæk skålen til og sæt dejen til hævning i køleskabet i 12 til 16 timer.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stryg med lind hånd overfladen med olivenolie og lav samtidig fordybninger i dejen med fingrene. Læg fyld på - for eksempel oliven, som trykkes ned i dejen, eller et drys friske hakkede urter og fintrevet citronskal. Lad foccaciabrødet efterhæve i cirka 45 minutter og bag det ved 200 grader varmluft, til det er gyldent. Det tager cirka 30 minutter.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere