Log ind

Filotærte med chorizo, spinat og feta

  • Filotærte med chorizo, spinat og feta
    Foto: Skovdal.dk
  • Filotærte med chorizo, spinat og feta
    Foto: Skovdal.dk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Filodej er en dej fra Mellemøsten. Det er tynde stykker, nærmest flager, af dej.

Man kan købe en rulle på køl i de fleste super­markeder. Nogle steder findes filodej også på frost.

Jeg synes, filodej er lidt smart, hvis man skal lave mad i en fart, og retten godt må have et tvist.

1 pakke filodej

3 æg

3 dl mælk

75 g feta

300 g spinat

100 g chorizopølse

Salt og peber

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Beklæd en tærteform på 30 centimeter i diameter med filodejen. Damp spinaten.

Læg spinat og feta over dejen og hæld ægge­massen over.

Skær pølsen ud i mindre tern.

Drys med ternene.

Bag tærten i cirka 35 minutter ved 200 grader.

Lad tærten afkøle i formen.

Servér med friske salatbladeskud.

Erstat chorizopølse med parmaskinke eller bacon og feta med cheddarost.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere