Log ind

Fattigmandsmad på spansk: Klipfisk med peberfrugt

  • Fattigmandsmad på spansk: Klipfisk med peberfrugt
    1 / 2
    Klipfisk kan være svære at få fat i, men det er umagen værd.
  • Fattigmandsmad på spansk: Klipfisk med peberfrugt
    2 / 2
    I denne ret med klipfisk er røde peberfrugter en afgørende ingrediens.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bliv inspireret af Spanien og spaniernes madkunst og lav førsteklasses fattigmandsmad. Her er opskriften på klipfisk med peberfrugt.

Spanierne elsker torsk, men det er svært at finde ­fisken i frisk tilstand.

Til gengæld kan man få klipfisk alle vegne, og det er lige så godt, hvis ikke bedre.

De fleste tapasbarer har en brandade - klipfisk med kartoffelmos - på menuen, og den kombination er svær at overgå.

Men jeg prøvede en anden variant, som bestemt udgør et værdigt alternativ, og de store, saftige peberfrugter er rare at få i spil.

De er lette at købe afskallede i glas i Spanien, men det er nemt at halvere dem i rå tilstand, smide dem på - eller sætte dem under - grillen på sølvpapir i ovnen og lade dem køle en smule i en tætsluttende plasticpose, inden skallen pilles af.

Klipfisk udblødes et lille døgn i rigelig, koldt vand. Skift vandet et par gange eller tre undervejs.

Det skal du bruge (4 personer)

500 gram klipfisk, udvandet
4 store, røde peberfrugter, afskallede
2 spsk. mel
Olivenolie

Tomatsauce:
To dåser flåede tomater
Fire fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 løg, hakket fint
3 spsk. olivenolie
Salt og peber

Pynt: To store, solmodne tomater

Sådan gør du

Begynd med tomatsaucen: Sautér løget i olivenolie et par minutter, tilsæt hvid­løgene og efter endnu et minut de flåede tomater.

Krydr med salt og peber, og lad boble en halv times tid.

Imens deles klipfisken forsigtigt i otte regulære stykker uden skind og ben.

Halvér peberfrugterne, læg et stykke klipfisk på hver og saml peberfrugten med en tandstik. Vend i mel og steg i rigelig olie ved høj temperatur på begge sider.

Tag op og lad dem dryppe af på avispapir.

Kom dem i tomatsaucen og lad dem simre et kvarter.

Rids et kryds i de to hele tomater, skold dem og pil skindet af. Fjern kerner og saft og skær i små tern.

Servering: Smag tomatsaucen til, fordel i dybe tallerkener, drys med tomat-tern og server med godt brød til.

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.

Mere om emnet

Se alle
Bacalhau à Brás - Portugals nationalret

Bacalhau à Brás - Portugals nationalret

Bacalao - klipfisk med hvidløg

Bacalao - klipfisk med hvidløg

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere