Log ind

Fattigmandsmad på spansk: Hvidløgssuppe med chorizo

  • Fattigmandsmad på spansk: Hvidløgssuppe med chorizo
    Man se og smage forskel, når man står med et pragteksemplar af et iberisk hvidløg med snehvide, spændstige fed så tykke som kirsebær.
  • Fattigmandsmad på spansk: Hvidløgssuppe med chorizo
    Man se og smage forskel, når man står med et pragteksemplar af et iberisk hvidløg med snehvide, spændstige fed så tykke som kirsebær.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bliv inspireret af Spanien og spaniernes madkunst og lav førsteklasses fattigmandsmad. Her er opskriften på hvidløgssuppe med chorizo.

Måske er hvidløget den grøntsag, jeg har mest respekt for i Spanien.

Vi kan næsten ikke få andet end kinesiske hvidløg i Danmark, men hold da fast, hvor kan man se og smage forskel, når man pludselig står med et helt pragteksemplar af et iberisk hvidløg med snehvide, spændstige fed så tykke som kirsebær.

Det er lige før, man falder for fristelsen til at sætte tænderne direkte i, men det kan ikke anbefales!

Til gengæld kan det give næsten alt et løft og en ny dimension med fine skiver stegt i olie eller hvidløg hakket med lidt groft salt til en pasta, som fint kan spises rå i en salatdressing eller salsa.

I suppen her har hvidløget en sjælden, men velfortjent hovedrolle.

Chorizo-pølsen kan udelades eller erstattes med ristet bacon, men i Spanien er pølsen godt nok rar at have ved hånden.

Den er næsten gratis, men hvad­ enten man rister den eller bruger den fersk, tilføjer den enhver grøntsagsret umami - det femte smagselement, som fjerner savnet af kød og andre (dyre)animalske ingredienser.

Det skal du bruge (4 personer)

To hele hvidløg, delt i pillede fed
1,5 liter hønsebouillon
4 skiver daggammelt brød
1 spsk. rosenpaprika
1 dl olivenolie
8 skiver chorizo
En håndfuld friske krydderurter – basilikum, persille, purløg

Sådan gør du

Rist brødskiverne på en brødrister.

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg hvidløgsfeddene ved jævn varm i nogle minutter, mens der røres med en grydeske. De må IKKE branke, så bliver suppen bitter og træls, men de må godt tage en smule farve.

Drys paprikaen over og lad den brænde af.

Hæld bouillonen ved sammen med brødskiverne og kog ved lav varme i 20 minutter.

Blend suppen og smag til med salt og peber.

Rist chorizoen på en tør pande.

Hæld suppen op i dybe tallerkener, klip krydderurter over og smid et par skiver ­chorizo i hver.

Server even­tuelt en ekstra skive ristet brød til.

  • Af:

    Jeg er journalist og redaktionssekretær i Fynske Medier og er for tiden med til at skrive og redigere svendborgsiderne i Fyns Amts Avis. Jeg er også en af avisens Bagsidedrenge, ham der ikke er sjov. Jeg har hverken hund eller kat, men kanin, og ejer et hus og en bil.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere