Log ind

Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje

  • Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje
    At krydre snaps er et spørgsmål og smag og behag, så der er ikke andet for end at prøve sig frem.
  • Citronsnaps, basilikumsnaps, blåbærsnaps, blomstersnaps og snaps af kaffe og vanilje
    At krydre snaps er et spørgsmål og smag og behag, så der er ikke andet for end at prøve sig frem.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Citronsnaps

Af en økologisk citron (uden sprøjtegift) skrælles fine strimler af den alleryderste gule skal, brug et juliennejern eller en ostehøvl, der er beregnet til revet ost.

Der må IKKE være noget af den hvide inderhinde på skrællerne.

Tør skrællerne i ovnen ved 50 grader i en time. Skrællerne trækker på 25 cl. snaps i en uge. Rystes undervejs.

Filtreres og fortyndes efter smag og behag.

Basilikumsnaps

En tændstikæske frysetørrede basilikumblade trækker to døgn på 25 cl. snaps.

Filtreres og fortyndes efter smag og behag.

Blåbærsnaps

Bærrene plukkes august-september. De friske bær dækkes med snaps.

De trækker to-tre måneder, hvorefter den filtreres.

Lagring jo længere jo bedre.

Filtreres og fortyndes efter smag og behag.

Blomstersnaps

Blomsterne fra æble-, pære-, kirsebær-, hæg- (også kendt som majtræ) samt mange andre frugttræer er vældig gode til kryddersnapse.

Frugttræerne har jo også godt af at blive udtyndet.

Det er de knapt udsprungne blomster, der skal bruges. De fyldes i et glas og dækkes med neutral snaps som Svendborg Snaps eller Brøndum eller en neutral vodka i fire dage.

Efter filtrering gennem et kaffefilter. Du har nu en essens som fortyndes efter smag og behag.

Snaps lavet på kaffe og vanilje

En flaske Brøndum eller vodka.

Ca. 80 hele kaffebønner.

En vaniljestang.

Flæk vaniljestangen på langs, og kom den i snapsen sammen med de 80 kaffebønner.

Lad den trække i cirka 14 dage. Vend bunden i vejret på flasken en gang om dagen.

Fortyndes efter smag og behag.

Generelt om hjemmelavede snapse

Friske blade (dild, kørvel, pors/porse, kvan, citronmelisse, mynte, osv.) har en trækketid på fire til seks dage.

Friske blomster (perikon, hyldeblomster osv.) har en trækketid på seks til otte dage.

Rødder (tormentilrod, febernellikerod, kørvelrødder osv.) har en trækketid på cirka to uger.

Friske ”bløde” bær (hindbær, brombær, jordbær osv.) har en trækketid på to til tre måneder.

Frosne bær optøs i Brøndums Snaps og har en trækketid på cirka to måneder.

Friske, ”hårde” bær (kirsebær, rønnebær, slåen osv.) har en trækketid på 4 til 12 måneder.

Men generelt er det et spørgsmål og smag og behag, så der er ikke andet for end at prøve sig frem.

Mere om emnet

Se alle
1
Put jordbær i snapsen - og andre drikke

Put jordbær i snapsen - og andre drikke

Valnøddesnaps og syltede valnødder

Valnøddesnaps og syltede valnødder

Snaps med sødskærmrod, lavendel, timian eller peberrod

Snaps med sødskærmrod, lavendel, timian eller peberrod

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere