Log ind

Butterdejstærte med aftenstjerne og rester

  • Butterdejstærte med aftenstjerne og rester
    Madtærte med gedeost og en rest nye kartofter.
  • Butterdejstærte med aftenstjerne og rester
    Madtærte med gedeost og en rest nye kartofter.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indimellem er der en rest kogte nye kartofler fra dagen før. Bras dem og brug dem til en butterdejstærte med gedeost og masser af frisk basilikum fra drivhuset. Jeg spiser ikke de grønne blade af aften­stjerne, men de hvide eller lilla aftenstjerneblomster er fine at pynte maden med.

Hæld skiveskårne kogte kartofler på en varm pande med smør og lidt olivenolie og bras kartoflerne.

Imens kartoflerne steger, smøres en form med lidt smør. Drys derefter formen med en smule hvedemel.

Rul butterdej tyndt ud på et mel­drysset bord og beklæd formen med dejen. Pensl tærten med sammenpisket æg og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Tag tærten ud og smuldr skiver af en rulle gedeost ud over tærten. Bag tærten i yderligere 10 til 12 minutter. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt af.

Læg de stegte kartofler på og top med rigeligt frisk basilikum og et drys aftenstjerneblomster.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Hesperis og havørne

Hesperis og havørne

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere