Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Bacalhau à Brás - Portugals nationalret

Bacalhau
à Brás
- Portugals
nationalret

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bacalhau à Brás betyder klipfisk med kartofler, æg og persille. Bacalhau betragtes af mange som Portugals nationalret.

Det skal du bruge (til fire personer)

500 gram klipfisk
600 gram kartofler
2-3 løg
3 fed hvidløg
4 æg
Peber - gerne hvid
Salt
Persille
Sorte oliven
Olivenolie - gerne extra jomfru olivenolie

Bacalhau a Bras

Sådan gør du

Læg klipfisken i en skål med koldt vand. Lad den stå i mindst 24 timer. Skift vand et par gange.

Hæld vandet fra klipfisken. Skold fisken i kogende vand i en gryde i 2-3 minutter. Fjern skind og ben og riv fisken i små stykker.

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde strimler - som tynde pomfritter. Steg dem i en gryde med fritureolie.
Alternativt kan pomfritterne steges i olie - eller i ovnen, hvis man vil spare på olien.

Pomfritterne lægges på fedtsugende papir - for eksempel køkkenrulle.

Løgene skæres i tynde ringe og hvidløgene skæres i tern. De steges i olivenolie i en pande til de har fået farve. Nu tilsættes klipfisken og vendes og brunes forsigtigt.

Pisk æggene og krydr med salt og hvid peber.

Æg og pomfritter hældes i panden med klipfisk og løg. Det hele steges ved svag varme, under konstant omrøring.

Pynt retten med hakket persille og de sorte oliven. Servér gerne en grøn salat til.

Fakta om klipfisk

Klipfisk er saltet og tørret fisk og oftest lavet af torsk.

Når fisken skal blive til klipfisk flækkes den, saltes og lægges i salt til den er fast i kødet. Herefter vaskes den og lægges til tørre. Til slut skal fisken skiftevis tørres og presses.

Navnet klipfisk kommer af, at fisken tidligere blev lagt ud på klipperne for at tørre. I dag foregår al produktion af klipfisk indendørs og med kunstig tørring.

Norge, Island og Færøerne er de største producenter af klipfisk. De største forbrugere er Spanien og Portugal.

Klipfisk er hovedingrediens i den portugiske ret bacalhau.

Klipfisk er desuden rig på K2-vitamin, som er vigtig, når dit blod skal størkne.

Mere om emnet

Se alle
Fattigmandsmad på spansk: Klipfisk med peberfrugt

Fattigmandsmad på spansk: Klipfisk med peberfrugt

Bacalao - klipfisk med hvidløg

Bacalao - klipfisk med hvidløg

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70