Log ind

Affogato

  • Affogato
    Foto: Skovdal.dk
  • Affogato
    Foto: Skovdal.dk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af mine gode veninder, Gitte Heidi Rasmussen, er vild med Italien, og hun har et dejligt hus i Piemonte. Det var hende, der lavede min første affogato. Affogato betyder druknet.

Gitte Heidi Rasmussen er en gudsbenådet madskribent, som laver de lækreste italienske retter og al muligt andet.

Jeg holder af at lave nem mad, fordi det gør det muligt, at vi overhovedet kommer i køkkenet. En dessert som denne bliver ikke meget lettere.

4 iskolde glas

4 espresso (dobbelt shot)

4 kugler vaniljeis

4 biscottier

Servér en kugle is i hvert glas og hæld den varme espresso over. Pynt med biscotti.

Hvis du ikke har en espressomaskine, kan du købe instant espresso-pulver og lave espresso af det.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere