Log ind

Ærtegazpacho

  • Ærtegazpacho
    Foto: Skovdal.dk
  • Ærtegazpacho
    Foto: Skovdal.dk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ærtesæson er i fuldt gang og har været det længe. Vi har spist ærter siden april.

Sidste år sprang min yngste datters blindtarm, og det første, hun spiste i tre dage, var ærter. Ingen is eller andet, men bare ærter. Det er hendes livret, så lige så snart ærterne er i butikkerne, køber vi os fattige i ærter.

De gode vitaminer som for eksempel vitamin A, B og C er også i de frosne ærter - det samme er mineralerne kalium, fosfor og jern.

Det skal du bruge til ærtegazpacho:

600 g ærter, evt. frosne

3 dl kold bouillon

1 fed hvidløg

Skallen af 1 lime

1 dl fløde

½ finthakket agurk

½ finthakket grøn chili

½ finthakket rødløg

Ristet rugbrød

Sådan gør du:

Blend ærter med bouillon, hvidløg, limeskal og fløde.

Stil på køl, hvis ærterne er friske, eller brug lidt isterninger.

Server den kolde suppe med en blanding af finthakket agurk, chili og rødløg ovenpå og rugbrød til.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere