Log ind

Slotsmad på budgetklasse

  • Slotsmad på budgetklasse
    1 / 7
    Stjerneskuddet er stort med det klassiske parløb af stegt og dampet fiskefilet, sprød salat på bunden og slicet grøn asparges.
  • Slotsmad på budgetklasse
    2 / 7
    Valdemars Slot restaurant meny
  • Slotsmad på budgetklasse
    3 / 7
    Valdemars Slot restaurant meny
  • Slotsmad på budgetklasse
    4 / 7
    Valdemars Slot restaurant meny
  • Slotsmad på budgetklasse
    5 / 7
    Valdemars Slot restaurant meny
  • Slotsmad på budgetklasse
    6 / 7
    Valdemars Slot restaurant meny
  • Slotsmad på budgetklasse
    7 / 7
    Valdemars Slot restaurant meny

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rammerne er herskabelige, men for mange småting halter på Valdemars Slots restaurant
Dannebrog vajer sammen med Stars and Stripes fra æresporten på Valdemars Slots terrasse. Det dansk-amerikanske brudepar har fået opklaring fra silende dansk sommer til høj sol forud for aftenens fest, og Lunkebugten ligger fladt foran slottets tætklippede plæne.

Vi er kørt til Tåsinge efter en sen frokost på Valdemars Slot, og ved 14-tiden bereder tjeneren os på lidt ventetid, da en kollega meldte sig syg her på den sidste dag i juni.

Vi bestiller mad i den kølige kælder - stjerneskud (145 kroner) og slotsanretning (175 kroner). Kortet består af klassiske frokostretter, og jeg ville gerne have testet to retter for 225 kroner, men den er udgået i forbindelse med en omlægning af kortet, forklarer tjeneren.

Vi trækker ud på terrassen på grund af det gode vejr og akustikken i kælderhvælvingen, hvor et selskab med børn har indtaget langbordet i midten. Tjeneren undskylder, at bordet på terrassen ikke er tørret af, men klarer hurtigt den sag - ved vores bord. Øvrige gæster er et par tyske sejlere på foldecykler og et yngre svensk par, og Valdemars Slot er et glimrende udflugtsmål med slot og lakeret mahogni ad libitum i museet for lystsejlads på den anden side af vejen.

Mayo på laksen

Vi har fået vores retter af tjeneren, som endnu ikke selv har fået frokost. Mit stjerneskud er stort med det klassiske parløb af stegt og dampet fiskefilet, sprød salat på bunden, slicet grøn asparges og smukt med brøndkarse på toppen. Et stykke røget laks har fået en ordentlig klat mayonnaise - fed fisk med fedt på. Mayonnaisen var formentligt tiltænkt rejerne, men den ryger ud på kanten af tallerkenen. Den stegte filet er fin uden at vække den eufori, som en velstegt, tyk filet af spætte, skrubbe eller ising kan udløse som det ypperste i dansk gastronomi på linje med en nænsomt behandlet sommerkartoffel med et sprødt, smørstegt skjold, saftigt-hvidt indre med let sødme og kant fra salt på toppen.

Disciplinen er svær, og fisken lider samme skæbne, som når man alligevel vælger at plukke en valmueblomst: Skønheden holder kun i få øjeblikke.

Brændt brød

Her inkarnerer fisken den jævne præstation på tre stjerner, og underlaget afslører en håndtering af brødet, som ikke er optimal. Det hvide sandwichbrød har fået en tur på panden, så kanterne kunne tjene til anskuelsesundervisning i forskellen mellem ristet og brændt: Mellem de indbydende noter til næsen og en hård, bitter tone, som trækker sundhedsstyrelsens advarsler frem i erindringen. Kanterne får lov at gøre mayonnaisen selskab.

Lækker paté

Sulten er ikke helt stillet, så jeg får lokket patéen fra min medspiser til et stykke rugbrød. En dejligt, krydret oplevelse til brødet som er skåret i en tykkelse, som var det til hestens fødselsdag - meget rustikt. Slotsanretningen rummede en delikat rejesalat, foruden skiver af fynske pølser, ost og syltede valnødder.

Den enlige tjener har fået hjælp af et par kolleger, som skal servicere bryllupsgæsterne, så hun nu har mere overskud.

Vi betaler regningen, går en tur omkring stranden og sætter os til at vente på terrassen for at slutte af med kaffe og kage.

Den mandlige tjener taler i mobiltelefon ved siden af gæsterne, men lidt efter får vi kontakt til hans kvindelige kollega. Hun tog os for at være et andet par, som tidligere havde siddet ved bordet, og beklager, at køkkenet netop er lukket.

- Men I kan tage en kop kaffe i Café Æblehaven på den modsatte side - selv om det ikke er det samme, understreger hun.

Valdemars Slot har bygninger og stemning til at være noget helt særligt og et mål for en udflugt også på den kulinariske side, men forventningerne blev ikke indfriet til mere end tre stjerner. Måske et besøg værd, men ikke en omvej værd.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Maden

Drikkevarer

Restauranten

Restauranten

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere