Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Madanmeldelse: Sushi for øjne og smag

Madanmeldelse:
Sushi for øjne
og smag

Annonce:

Velkommen til vores verden af fantastiske smykker og ure!

Skovgaard Guldsmed & Urmager

Anmeldelse. Billede af running sushi.Kings
Foto: Yilmaz Polat

Artiklen er mere end 30 dage gammel

King's, Running sushi eller servering. Desuden take-away, åbent alle dage 12-22 Albanigade 44, 5000 Odense C, 66 11 88 88

Forretninger er lukket, men nye spisesteder ses i Albanigade i Odense, hvor letbanen er på vej, og bilerne kun kan sive. King's Running Sushi og Buffet er flyttet ind i banken i Domhusgården.

Hvordan smager det? Hvad koster det? Hvor meget kan du spise? Hvor lang tid vil du bruge? Der kan være mange hv-spørgsmål, når man skal ud at spise. Der bliver ikke færre spørgsmål med sushi på bordet, for vi er mere på hjemmebane i det dansk-fransk-nordiske køkken.

Ved at sætte sushien op på et trasnportbånd og lade det være både menukort og tjener i samme bevægelse, er mange at disse spørgsmål besvaret på forhånd. Med en fast pris er endnu et besvaret, og vælger du den med alt inklusive - også drikkevarerne - så bliver det næsten kedeligt.

King's Running Sushi og Buffet har taget over i Albanigades Domhusgården. I mange år var der en bank, men nu foregår de dagligdags -transaktioner på nettet.

Et godt, gedigent lokale med tykke vægge og soliditet har været overflødigt, lige til det asiatiske køkken og et sushi-koncept kom til og pumpede liv i huset.

Banklokalet virker forbavsende velegnet til den form for samlebåndsservering, som kendetegner "running sushi". Hos King's er der måske plads til 150 gæster ad gangen, og for at holde det dobbelte antal spisepinde i gang, er kokkene placeret midtvejs med to selvstændige "produktionslinjer" i rad og række. Ud mod gaden de største borde, hvor man sidder for proppet. Men ok, hvis man springer buffeten over, har man heller ikke brug for at mase sig ind og ud.

Glas og rustfrit stål dominerer, hvor maden ekspederes, og ellers er stilen tilstræbt minimalistisk. Farverne grå og dæmpede, men maden er effektivt belyst, så man let kan se og afgøre hvilke råvarer, der har fundet vej ned i uramakierne, futomakierne. hosomakierne eller nigirierne.

Helt styr på, hvad de hedder behøver man ikke at have for at kapre den fantastiske flamberede laksenigiri med et strøg af hvidløg og chilimayo. Den er der i flere varianter og er en himmerigsmundfuld. Laksen ikke helt rå men netop smeltende med en smule grillsmag. Jo tidligere, man sidder i "fødekæden", desto større udvalg. Men rolig, alle varianter også krabben, avocadoen og den friske agurkerulle skal nok komme.

Sushi-stykkerne kommer i par og ligger i farvede plastskåle. Ikke alt præsenterer sig lige godt i støvet lyserød mepal.

Nederste bånd transporterer den kølede sushi. Øverst kører de små varme retter som forårsruller, crabsticks, grillet kylling og f. eks. dampede muslinger. Det kan lade sig gøre at spise alt med pinde - også buffet-retterne. Med undtagelse af softice og suppe.

Sushi-lovers vil gerne være kritiske overfor det rullende princip. Det er også en særlig fryd at se en symfoni af farver brede sig på et fad, der serveres af et rigtigt menneske. Der er mere Valentin-romantik og hygge i at klemme pinde om stykkerne og snakke om smagen. Ved et bånd handler det meget om kvantitet, og mindre om kvalitet og fællesskab.

Efter den værste sult har fortaget sig, breder der sig nu en roligere stemning, hvor de nærmeste galant sørger for at servicere de øvrige. De høje smalle krabberuller er populære. Porresticks med bacon omkring er sprøde og kraftfulde i smagen.

Vi får bestilt rigeligt chilimayo og en fed teriyaki. Det er synd at bade smagen af frisk tun og laks væk. Mikset med friskt grønt - avocado-agurk-salat-forårsløg er der stor variation og ikke uvæsentligt er mængden af ris fint afstemt.

Båndet kommer med gode forslag til at rette smagsløgene frem mod nye oplevelser. Der er skåle med melon, friskskåret ananas og store røde druer. Grøn tangsalat, edamamebønner, wasabi og syltet, snittet ingefær lægger også vejen forbi.

Minusoplevelserne er nogle fede sticks, hvor crab'en bliver væk i dej. Nogle af de tilbudte druer på båndet er dårlige, og brugen af ristede løg (den klassiske hotdogversion) og peanutbutter på sushien forstår jeg ikke. De store glatte spisepinde - genbrugs - så jeg gerne byttet med rigtige pinde man knækker fra hinanden. De er nemmere at holde fast med.

Til King's er der kun at sige: Keep running. Vi lader os ikke sådan slå af pinden, og måske sniger vi os til en omgang take-away.

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering

Madanmeldelse: En italiensk knytnæve

Madanmeldelse: En italiensk knytnæve

Madanmeldelse: En ny stjerne i storbyen

Madanmeldelse: En ny stjerne i storbyen

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70