Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Madanmeldelse: På gloende kul i strædet

Madanmeldelse:
På gloende kul
i strædet

Annonce:

Unikt kursuscenter i smukke omgivelser!

Se alle vores tilbud og besøg Hovborg Kro her:

The Master Grill i Vintapperstræde føjer ny oplevelse til kvarteret. Tapas og fisk er skiftet ud med små lækkerier, men det halter med tilbehør og salater.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Artiklen er hentet i arkivet

The Master Grill, Vintapperstræde 10, 5000 Odense C, 21395758

The Master Grill i Vintapperstræde føjer ny oplevelse til kvarteret. Tapas og fisk er skiftet ud med små lækkerier, men det halter med tilbehør og salater

Kulgrillen sender en skarp, sort lugt ud i restauranten, og man spekulerer på, hvad der er brændt på. Det er ikke en brødrister, der er glemt, men den glødende grill, der forbrænder kødsaft, krydderier og olie, som udsugningen ikke helt kan holde trit med.

Men man må selvfølgelig tåle lugten i grillen, når der ikke er lagt skjul på, hvad det handler om. Der har kun været åbent i små fjorten dage, så der er mange detaljer, der skal skrues på, før de asiatiske ejere kan få styr på det hele. Her har før været restaurant - tapas og senest fisk, og indretningen er ganske imponerende med egetræs-plankeborde, tremmebænke og puder. Alt i høj kvalitet og fint design.

Bordbestillingen viser sig at være ret overflødig. Der sidder kun en enkelt anden gruppe, og vi bliver placeret ved udgangen til Vintapperstræde. I betragtning af, at vi selv skal op efter retterne, skulle vi måske have bedt om et mere trafikvenligt bord. Men det er o.k.

Kokken/tjeneren undskylder, at dankortterminalen ikke er online. Bare så vi ved det og kan skillinge sammen med vores cash eller opsøge kontanthjælp i et nærliggende pengeinstitut. Der kommer drikkevarer på bordet, og som en gestus er der bruschetta som en ekstra forret. Det skivede brød er for svampet til retten, men de hakkede tomater er krydrede og pestoen velsmagende, om end næppe hjemmelavet.

God mening

Valget falder på grill-buffeten, selv om den ser lidt fesen ud. Tjeneren har ikke svært ved at tolke vores begyndende skepsis og forklarer, hvorfor de halvtomme stålfade tager sig sådan ud.

- Vi griller, efterhånden som gæsterne henter kylling, okse og svinekød. Ellers bliver det kedeligt og tørt.

Se, det giver god mening. Vi venter lidt med kødet og går videre til den sorte gryde, der byder på friskt smagende tomatsuppe med dåseasparges og kyllingebidder. Låget ned til den dampende ret er ikke til at komme af med. Det er hængslet og lægger sig op over det nærmeste grillfad.

De har luret, at vi i selskabet nok kan sætte mere end hundrede gram kyllingefileter til livs, og der bliver pustet til grillene. Der svitses tigerrejer og tyndt skårne kødstykker en masse. Normalt vil små bidder blive stegt knastørre på sekunder, men med marinade og gloende kul holdes på det saftige. Kødet klemmes mellem tynde riste og anrettes i fadene. De råstegte grøntsager er fint crispy.

Skilteforvirring

Der er nogen forvirring på skiltene, men som kødkendere med en vis rutine kan vi godt smage os frem til, at rejer og "svinkød" er byttet om. At lammekødet ligger forkert. Hvis man er fanatisk lammekøds- eller svinekødshader, er det ikke så fikst, at skiltningen er forkert.

Kyllingen med fennikel og citron er lækker, og oksekødet har også bevaret sin møre friskhed og er ikke tørret ud. Det er en præstation, som sammen med de øvrige grillretter placerer stedet med et speciale, som ingen andre steder i byen matcher. Desværre er det et lille kort, som spilles småt. Og små kort skal som bekendt spilles stort.

Tilbehøret kan der skrives om, men det er altså sølle. Det meste er syltet eller marineret salatbar. Hvidløg-oliven-tomater i olie. Til grillretterne ris og penne. Risene tørre i toppen. Man kunne indvende, at vi ikke er de første gæster, men på den anden side er vi kommet halvanden time før lukketid, så friskkogt pasta og dampende ris må man kunne forvente. De tilhørende saucer på varmebord er for salte. Samtidig glemmer de to ansatte/ejere at få ryddet af. Bordene er ganske små og mest velegnede til tallerkenservering, så vi må lange brugt service over på nabobordet. De opdager det, men først, da der står en anselig stak tallerkener. Ved samme lejlighed opdages det, at der er lavvande i glassene. Vandet fyldes op, men saft og cola forsøger de ikke at sælge mere af.

Betjeningen er sød og venlig, men uprofessionel. Man under dem alt godt for deres sted, men det er altså ikke kunderne, der skal styre servering og køkken. Det skal de selv. Det er fint nok med feedback, men det kan også blive for meget.

Med et fyrigt salatbord og friskt, duftende tilbehør ville grillrestauranten få en stjerne mere.

Mere om emnet

Se alle
Samlet vurdering

Samlet vurdering

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70