Log ind

Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad

  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad
    1 / 7
    Restaurant Dang Ved Brønden laver rigtig god thailandsk mad, mener Fyens Stitfstidendes anmelder.
  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad
  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad
  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad
  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad
    5 / 7
    Der er pyntet op til kristen jul i restaurant Dang - Ved Brønden. Maden er dog umiskendeligt thailandsk, hjemmelavet, smuk i farverne ... og til tider ret stærk.
  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad
  • Madanmeldelse: Fyns bedste thaimad

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dang Ved Brønden i Faaborg har sat sig solidt på første­pladsen blandt de fynske thai-restauranter

Danskere i titusindvis valfarter til Thailand hver vinter, og derfor er det gået med thaimad, som det tidligere er gået med spansk paella og italiensk pizza: Det er ikke længere eksotisk mad fra fjerne feriedestinationer, men hverdagsmad, som man kan købe i den nærmeste Netto-butiks kummefryser.

Derfor er kravene til de hjemlige thairestauranter vokset. Restauranterne skal kunne levere bedre kvalitet, bedre service og mere oplevelse end tidligere for at blive bemærket.

Ikke alle fynske thairestauranter har opdaget dette faktum. Og derfor er det en fornøjelse at opleve restaurant Dang - Ved Brøndens knasende sprøde og smukke mad. Dang - Ved Brønden, drevet af thailandske Duangduen Hansen, er ganske enkelt blevet Fyns bedste thairestaurant.

Vi besøgte restauranten med det pudsige navn en tidlig tirsdag aften i december. En aften, der trods det råkolde vejr havde skaffet Dang en hel stribe af gæster.

Det er forståeligt, for finish­en hos Dang er flot ned i de små detaljer, uden at den af den grund er fisefornem. Restauranten, der er delt i to rum, er indbydende med sine thailandske artefakter og sin dæmpede thailandsk-claydermanske musik. Dugene er klasser over, hvad man ellers ser på thairestauranter på Fyn, og servietten er (naturligvis) af stof. Det meste spiller sammen.

Orkide i drinken

Og maden! Først en frisk og amorafyldt Mai Thai-aperitif af frugtjuicer med contreau og rom - og monteret med en orkide for synets skyld.

Dernæst en forret med en kongereje i rispapir (hjemmelavet, korrekt, men en anelse rutinepræget), en indbagt reje (også hjemme- og håndlavet og mere sprælsk) og højdepunktet: en crispy og hjemmelavet thai-forårsrulle, sprød, frisk, struttende af grøntsager og smagsnuancer.

Vi havde blandt andet bestilt en menu med sprødstegt laks og oksekød i østerssauce, men fik i stedet serveret kylling i sursød sauce og oksekød i stærk panaeng-karry. Det kunne vi med fuld ret have brokket os over, men lod det passere, selv om det er skidt, at tjeneren ikke får noteret gæsternes ønske korrekt.

Serveringen af hovedretterne var en æstetisk nydelse. Maden var smukt anrettet i skåle på bananblade og med den mest kunstfærdige salat­anretning, jeg endnu har set på en thailandsk restaurant. Oven i købet toppet med en orkide.

Også de to enkeltretter, vi bestilte, en Gai Pad Khing med wokstegt kylling med chili, ingefær, tomater og forårsløg, og en Gai Pad Med Mamuang med kylling med cashewnødder og forårsløg, strålede på tallerkenerne med farvestrålende salater og kunstfærdigt udskårne gulerodssommerfugle.

Dang laver thaimad på ægte thailandsk manér. Det betyder, at maden kan være rygende stærk (for sarte fynske ganer) og også, at retterne i langt højere grad består af grøntsager end kød. Andre thairestauranter på Fyn, f.eks. Asia House i Odense, ynder at fylde skålene på turistmanér - meget kød og lidt grønt.

På Dang er det omvendt. Her er råvarerne friske blomkål, thaibønner, gulerødder, broccoli o.s.v. - naturligvis kombineret med kylling, okse eller fisk. Men det er de smagfulde og friske knasende lynstegte råvarer, der er i centrum. Det skal Dang - Ved Brønden ha’ tak for.

Jeg gætter på, at Dang også har et køleskab eller en fryser med forberedte retter. Kunsten er at lave halvfabrikata, der kan skabe en frisklavet og sprød oplevelse på gæstens tallerken. Og det kan Dang.

Duangduen Hansen skriver på restaurantens hjemmeside, at restauranten serverer ”thaigastronomi i særklasse”. Efter denne råkolde tirsdag aften er jeg tilbøjelig til at give hende ret.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering

Indretning

Regningen

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere