Log ind

Madanmeldelse: Burger med krudt i

  • Madanmeldelse: Burger med krudt i
  • Madanmeldelse: Burger med krudt i
  • Madanmeldelse: Burger med krudt i
  • Madanmeldelse: Burger med krudt i
  • Madanmeldelse: Burger med krudt i

Artiklen er mere end 30 dage gammel

The Burger hæver sig op fra kælderniveau til mezzaninen med et smartere, storbychikt image, men burgeren har stadig et solidt fundament.

Annonce

Kan vi få en cheeseburger uden ost i en sesambolle uden hvedemel og en caffe latte uden mælk? Hvornår er det klar, og har I cola sødet med stevia?

Helt så voldsomt bombarderer vi ikke den venlige unge kvinde, som skribler løs på sin blok og hele tiden er imødekommende og siger "naturligvis-selvfølgelig-intet problem".

Et eller andet sted er The Burger selv skyld i, at kunderne opfatter menuen som et puslespil, man kan samle helt efter egen smag og dagsformen.

Det er femten forskellige burgere. Flest i den traditionelle stil med en grillet hakkebøf midt i, men også kylling, laks og en grøntsagsbøf er på kortet.

Kun en af vores burgere ender med at være identisk med menuens. Det er The Hot and Spicy Burger. Den er til mig, og jeg ser ingen grund til at ændre ved chili og jalapenos. Faktisk håber jeg bare på, at der kommer en flammende burger ind med god efterbrænder.

Men helseburgeren bestiller vi med en hakket grøn bøf og vegetarburgeren med brød, der er planket fra de grovere sandwiches.

At det lykkes hele vejen i "fødekæden" at fastholde versionerne, giver respekt. Måske skulle der være en 16. burger på kortet, der slet og ret hed "build a burger".

Min chiliburger hedder ikke Klaus til efternavn. Der er ganske vist spiddet et rødt uhyre på toppen, men det viser sig at være mere imponerende end potent. Chili Klaus ville nok klassificere chilien som en børnedessert. Jeg kører den ned med chilidressing uden at få hverken sved på panden eller knurrende smagsløg.

Til gengæld er den jo frisk og velsmagende som en peberfrugt, og det friske og indbydende går igen i burgerens snittede grønt. Salaten er minutfrisk, tomaten af den krydrede slags, og biddet leverer syrlige, lidt salte jalapenos. Et fint match til en grillet hakkebøf med masser af velsmag.

En anden væsentlig forskel til fingerspisende fastfoodrestauranter er rigtigt porcelæn, rigtige glas, bestik og servietter. Vi spiser som mennesker og ikke dyr med bjerge af engangsaffald omkring os. Vi sidder med vores drikkevarer og venter på, at maden bliver serveret. Okay, det er stadig burgere, men vi kunne også have valgt sandwich eller en salat. Du er værdsat som gæst, ikke en anonym person i en kø.

Hidtil har burgerne været forvist til kælderen, hvor Sunset tidligere huserede. Nu har de fået mezzaninen med. Et kæmpestue med højt til stukloftet og et barområde, hvor personalet kan arrangere drikkevarer, brygge kaffe fra bunden, sælge is og mikse smoothies.

At der laves håndholdte smoothies er man ikke i tvivl om. Et par gange må vi indstille samtalen, når blenderen med et decibelniveau som en motorsav smadrer frosne bær.

- Undskyld, men vi har altså ikke andet end den maskine endnu, siger en af pigerne.

De formår at få os til at grine lidt ad det i stedet for at blive irriterede. Det er trods alt dem og ikke os, der skal betjene den støjende maskine.

Tilbehøret er krydrede kartoffelbåde, som spisestedet er så stolt af. Der er brugt barbecuekrydderier, og de giver kartoflerne en sprød skorpe. Det er nok ikke verdens sundeste, når man tilmed dypper i chilimayo.

De vegetariske medspisere har fået en bøf af pressede grøntsager, hvor det er svært at skille ingredienserne. Der er en del spinat, og sammenlignet med min "rigtige" grillbøf er det en tam erstatning. Hvorfor med djævelens vold og magt forsøge at lave bøf, når man ikke vil have bøf?

En del af tilbehøret er det samme, og igen er friskheden i top. Brødet er det rigtige. Køkkenet har skiftet standardbollen ud med det grovere sandwichbrød.

Cappucinoen er håndbrygget med fedt lækkert skum. Kaffeserveringens største problem er, at der ikke er plads til krusene. Det flyder med brugt service.

The Burger er en lille kæde med fem andre restauranter. På gågaden i Odense formår den at at fremstå unik, og med sit nye kaffe-barrista-look og café bag panoramaruder fortjener den sine fire stjerner.

Jeg overså forresten lakseburgeren. Den skal jeg have næste gang. Og et godt tip: Til frokost er der rabatpriser på udvalgte retter.

  • Journalist portræt

    Af:

    , Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere