Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:

Vinter-madeleinekager

Annonce:

Multi Håndværkeren

Tilbyder alt tømrer, murerarbejde og sandblæsning Tilbud gives!

Vinter-madeleinekager

Artiklen er mere end 30 dage gammel

"De er gode, det må man sige." Sætningen faldt om denne hasselnødde-honningudgave af klassikeren madeleine fra Frankrig.

Man kan købe mange husholdningsredskaber, som sjældent bliver brugt. Madeleinekageforme skaber små muslinger, og disse forme er en god investering. Vi har en form til store madeleinekager og en form til små, fordi det ser fint ud med to størrelser serveret på fadet. Det minder om en sandstrand, hvor muslingerne er skyllet op. Som alternativ kan kagen bages i en almindelig firkantet form og skæres ud i mindre firkanter.

225 g smør

250 g sukker

225 g hvedemel

½ tsk. bagepulver

25 g hasselnøddekerner malet helt fint til hasselnøddemel

Korn af 1 vaniljestang

2 spsk. honning

En knivsspids fint havsalt

3 let sammenpiskede æg

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Smelt smørret. Bland sukker, mel, hasselnøddemel og bagepulver i en skål. Tilsæt vaniljekorn, salt, honning og de let sammenpiskede æg og rør det sammen med en ske. Pisk det smeltede smør i, til dejen er jævn.

Smør madeleineforme omhyggeligt med smør. Fyld dej i med en ske - ikke helt til kanten af formen, da kagerne hæver. Bag kagerne gyldne. De er færdige, når de giver efter for et let tryk. Jeg synes, det fungerer bedst at lade kagerne køle af et øjeblik, inden de tages ud af formen. Et sneagtigt drys flormelis pynter ved servering. Kagerne kan fryses.

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70