Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:

Amerikansk-inspirerede
kager

Annonce:

Velkommen til vores verden af fantastiske smykker og ure!

Skovgaard Guldsmed & Urmager

Amerikansk-inspirerede kager
Foto: Skovdal.dk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Monkey bread er amerikansk kagedej i mindre stykker, hvor man hælder en slags topping a la brunsviger over og bager dejen. Derefter bryder man dejen i mindre stykker.

Jeg så billederne på Pinterest og syntes, det så meget sjovt ud. I USA køber man jo kagedejen færdig, men jeg har lavet min egen og kommer den i muffinforme eller ramekiner. Det er små glaserede keramikskåle, hvor der opnås en høj temperatur, når de bliver sat i ovnen.

1/2 l vand

25 g gær

12 dl hvedemel

100 g blødt smør

2 tsk. salt

50-100 g smeltet smør

1 dl rørsukker

1 spsk. kanel

Opløs gæren i lunken vand. Bland resten af ingredienserne i vandet og ælt dejen, indtil den er elastisk.

Lad dejen hæve minimum 30 minutter eller til næste dag i køleskabet. Ælt dejen i gennem og skær den ud i cirka 48 små boller.

Dryp eller pensl hver bolle med smør og rul i kanelsukker.

Placer fire-seks små boller i en smurt ramekin eller i en muffinform og bag i ovnen i cirka 25 minutter.

Ovne kan være meget forskellige, så hold øje.

Tip

Hvis du vil lave en mere original opskrift, kan du smelte smør, brun farin og kanel og hælde massen over de små dejstykker i muffinformen.

Af Inge Skovdal, livsstil@jfmedier.dk

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70