Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:

Lav din
egen
marcipan

Annonce:

Rejs billigt til Menorca

Oplev den smukke ø. Se alle vores tilbud her!

Lav din egen marcipan

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som barn frembragte jeg marcipan sammen med min farmor, ikke fordi det var jul, bare fordi vi skulle prøve det. Og den hjemmelavede marcipan er med råvarernes enkelhed en virkelig gangbar lækkerbisken hele året, selvfølgelig også til påske. Om sommeren kan man eksperimentere med at koge rosenvand på rosernes velduftende kronblade og bruge rosenvandet til siruppen i marcipanen. Klimaændringer med varme vintre giver nye muligheder for at dyrke mandel i Danmark, især et lunt og skærmet sted. Måtte du være selvforsynende med den ret hårdføre ferskenmandel, Prunus x amygdalopersica - en krydsning imellem mandel og fersken - skal du dog være opmærksom på, at ferskenmandler indeholder det giftige stof blåsyre, som gør, at de skal have en speciel behandling med kogning ved god udluftning, inden de kan bruges til at spise.

Til 120 g:

½ dl vand

40 g lyst rørsukker

100 g mandler

Mandlerne skoldes og afskalles. Kog vand og sukker ind til en boblende sirup. Kør mandlerne grundigt i en minihakker, til de er helt fintmalede. Hæld mandelmelet i en skål og tilsæt i en tynd stråle siruppen, imens der øjeblikkelig blandes, så siruppen æltes godt ind i mandelmelet. Marcipanen opbevares i køleskab, eksempelvis indpakket i husholdningsfilm.

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70