Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Bananbrød med nødder

Bananbrød
med nødder

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brødet er mere til den søde tand end en substitut for det regulære brød. Jeg blev inspireret til at prøve, da jeg læste John Irvings "Last Night in Twisted River", hvor morgenmadskokken disker op med bananbrødet til de sultne mænd, som står tidligt op om morgenen for at håndtere tømmer på de iskolde floder i New England. Kan fint laves dagen i forvejen - opskriften her giver to store brød, som kan fryses ned i portionsstørrelser. Smager fint med smør, marmelade og/eller ost med smag.

450 g mel

10 g bagepulver

1 tsk. salt

175 g smør

250 g rørsukker

4 æg

1,5 dl mælk

600 g banan (skrællet vægt), most med en gaffel

2 tsk. vaniljesukker

75 g valnødder, grofthakkede

Si mel, bagepulver og salt i en skål. Rør sukker og smør sammen i en røremaskine og tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres ved lav hastighed. Hæld mælken forsigtigt i og derefter melblandingen. Til sidst de moste bananer, vaniljesukker og nødder. Smør to brødforme, fordel dejen i og bag en time ved 180 grader. Kan serveres både lunt, lunkent og ved stuetemperatur.

Mere om emnet

Se alle

Citrusfrugtsalat med mynte

French toast

Grapefrugt under grill

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70