Rudkøbing og København: Nikolaj Skadborg, 29, voksede op i Rudkøbing, blev udlært som kok hos Thomas Pasfall på Munkebo Kro i 2012. Han arbejder i dag som kok på Restaurant Sletten i Humlebæk og har i fire år været en del af det danske kokkelandshold.

21. marts deltager han i konkurrencen om at blive årets kok, en konkurrence som foregår på Hotel- og Restaurantskolen i Valby i København. I konkurrencen deltager i alt 10 kokke, og Kokkelandsholdet stiller i år med tre deltagere i konkurrencen.

Kokkelandsholdet har gennem de sidste mange år været storleverandør af kandidater til både Årets Kok og Bocuse d'Or. Både i 2015 og 2016 kom vinderen af Årets Kok fra Kokkelandsholdet.

Nikolaj Skadborg var den skandinaviske finalist i San Pellegrino Young chef 2016. Han har deltaget i Årets Kok tre gange, to gange som assistent for Jakob Spolum og én gang ved sidste års finale. Nikolaj Skadborg har desuden arbejdet på Ruths Hotel, Nimb Louise og Svinkløv Badehotel. pcb