Fyns Amts Avis +

Jan Ole Jakobsen blev tirsdag valgt som Venstres nye borgmesterkandidat på Langeland. Vi har spurgt borgmesteren og to øvrige kandidater om deres holdning.

Brødtekst

Log ind eller køb adgang til alt indhold på fyens.dk

Bliv abonnent og læs hele historien

Ingen binding!

Bjarne Nielsen, borgmester (V):

Hvad siger du til valget af Jan Ole Jakobsen som Venstres spidskandidat?

- Jeg tror, at Jan Ole er en god person til at samle Venstre. Han er en stille og rolig person, som ikke er opfarende og er god til at snakke med alle folk. Han kan samle både vores gruppe og de andre partier. 

Hvordan kommer Venstre videre som et samlet parti?

- Det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer. Der har ikke været nogen splid eller spektakel, så alle ser fremad. Der har været et demokratisk valg, og nu bakker alle op om Jan Ole. 
Arkivfoto: Birger Vogelius

Bjarne Nielsen, borgmester (V): Hvad siger du til valget af Jan Ole Jakobsen som Venstres spidskandidat? - Jeg tror, at Jan Ole er en god person til at samle Venstre. Han er en stille og rolig person, som ikke er opfarende og er god til at snakke med alle folk. Han kan samle både vores gruppe og de andre partier. Hvordan kommer Venstre videre som et samlet parti? - Det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer. Der har ikke været nogen splid eller spektakel, så alle ser fremad. Der har været et demokratisk valg, og nu bakker alle op om Jan Ole. Arkivfoto: Birger Vogelius


Knud Gether (V):

Er du tilfreds med at være nummer to?

- Det passer mig udmærket. Der var jo en grund til, at jeg lukkede Borgerlisten. Jeg lukkede Borgerlisten, fordi det var den sidste periode, jeg skulle ind i. Så er det fint, at det er Jan Ole, der er blevet spidskandidat. Hvis han bliver valgt, kan han køre videre i en periode til, hvis han vil. 

Hvad vil du gøre for at sikre, at Venstre går samlet videre?

- Jeg vil bakke Jan Ole op, og det sagde jeg også i går, da mødet var slut. Jeg rejste mig op og ønskede Jan Ole tillykke og sagde, at han havde min fulde opbakning til det videre forløb. Der er ikke nogen dårlige vibrationer i gruppen nu. Nu må vi se fremad og gøre alt, hvad vi kan. Jeg er ikke en skuffet mand. 
Arkivfoto

Knud Gether (V): Er du tilfreds med at være nummer to? - Det passer mig udmærket. Der var jo en grund til, at jeg lukkede Borgerlisten. Jeg lukkede Borgerlisten, fordi det var den sidste periode, jeg skulle ind i. Så er det fint, at det er Jan Ole, der er blevet spidskandidat. Hvis han bliver valgt, kan han køre videre i en periode til, hvis han vil. Hvad vil du gøre for at sikre, at Venstre går samlet videre? - Jeg vil bakke Jan Ole op, og det sagde jeg også i går, da mødet var slut. Jeg rejste mig op og ønskede Jan Ole tillykke og sagde, at han havde min fulde opbakning til det videre forløb. Der er ikke nogen dårlige vibrationer i gruppen nu. Nu må vi se fremad og gøre alt, hvad vi kan. Jeg er ikke en skuffet mand. Arkivfoto


Lars Christian Prytz (V):

Hvad synes du om valget af Jan Ole Jakobsen?

- Det var det, som medlemmerne af vælgerforeningen valgte. Det var jo ok. Det var det næstbedste valg, hvis du spørger mig. Men nu blev det Jan Ole, og det har jeg ønsket ham tillykke med. 

Du stillede kun op til spidskandidaturet. Hvorfor?

- Min hverdag er skruet sådan sammen, at jeg godt kunne være fuldtidspolitiker, men hvis jeg skulle være deltidspolitiker, så kan jeg ikke finde den nødvendige tid til det lige nu. 

Hvorfor blev du ikke valgt?

- Jeg kommer jo udefra og var ikke medlem af Venstre før for ganske kort tid siden. Jeg har ikke den store historik i Venstre, og det kunne jeg godt fornemme i går, at det var en af parametrene. Jeg kom, fordi jeg fornemmede, at man gerne så nogle nye ansigter i kommunalpolitikken. Men det var ikke den holdning, der var i aftes. 
Arkivfoto: Nils Svalebøg

Lars Christian Prytz (V): Hvad synes du om valget af Jan Ole Jakobsen? - Det var det, som medlemmerne af vælgerforeningen valgte. Det var jo ok. Det var det næstbedste valg, hvis du spørger mig. Men nu blev det Jan Ole, og det har jeg ønsket ham tillykke med. Du stillede kun op til spidskandidaturet. Hvorfor? - Min hverdag er skruet sådan sammen, at jeg godt kunne være fuldtidspolitiker, men hvis jeg skulle være deltidspolitiker, så kan jeg ikke finde den nødvendige tid til det lige nu. Hvorfor blev du ikke valgt? - Jeg kommer jo udefra og var ikke medlem af Venstre før for ganske kort tid siden. Jeg har ikke den store historik i Venstre, og det kunne jeg godt fornemme i går, at det var en af parametrene. Jeg kom, fordi jeg fornemmede, at man gerne så nogle nye ansigter i kommunalpolitikken. Men det var ikke den holdning, der var i aftes. Arkivfoto: Nils Svalebøg

  • fyens.dk