Til sommer slår dagligvarekæden Lidl igen dørene op til en 600 kvadratmeter stor teltbutik på årets Langelandsfestival. Lidl og Langelandsfestivalen har underskrevet en samarbejdsaftale for de næste tre år, oplyser kommunikationschef hos Lidl Rikke Brandes.

Det skabte et ramaskrig sidste år blandt flere af butikkerne i Rudkøbing, da Langelandsfestivalen gav tilladelse til, at dagligvarebutikken Lidl kunne opstille et 600 kvadratmeters telt direkte på pladsen.

Nu sker det igen.

Festivalen og Lidl har lavet en samarbejdsaftale, der skal gælde for de næste tre år, hvilket vil sige, at tankerne om, at dagligvarebutikkerne i Rudkøbing skulle gå sammen om et telt på festivalpladsen ser ud til at være skrinlagt for alvor.

Mange af de omtrent 25.000 festivalgæster benyttede sig af muligheden for at gøre deres festivalindkøb i Lidl-teltet.

Hvad Lidl-teltet har kostet Fakta, Netto og Aldi i omsætning, vides ikke, da avisen aldrig fik konkrete svar på vores forespørgsler til disse.

Men i SuperBrugsens tilfælde måtte uddeler Kim Behnfeld Jensen notere en omsætnings-nedgang i festival-ugen på 350.000 kroner sammenlignet med 2014, hvilket han udtalte til Øboen.

Festivalchef Allan K. Pedersen udtaler til Lidls presseafdeling, at han er yderst tilfreds med den treårige aftale.

- Vi har tidligere forsøgt os med at sælge dagligvarer til vores gæster, men vores tilbud var simpelthen ikke godt nok. Fundamentalt er vi ikke kompetente til at drive en dagligvarebutik. Og da vores gæster længe havde efterspurgt gode og prisvenlige indkøbsmuligheder tættere på selve festivalområdet, siger han.

Tidligere sagt i sagen:

- Festivalgæsterne skal ikke holdes væk fra byen. Det vil vælte omsætningen i butikkerne, sagde borgmester Bjarne Nielsen (V) 15. juni 2015.

- Allan K. Pedersen har de senere år rost, at vi er kommet på banen og har involveret os med forfestivalen. Derfor er jeg skuffet over, at Lidl- aftalen bliver trukket ned over hovedet på os, sagde borgmester Bjarne Nielsen (V) 15. juni 2015.

- Jeg er stærkt forundret over, at det her sker, og at kommunen ikke har set problematikken, sagde uddeler Kim Behnfeld Jensen fra Superbrugsen 15. juni 2015.

- Jeg ser ikke det store spøgelse og kan ikke forstå polemikken. Jeg synes, det er en overreaktion, der skyldes mangel på forståelse og viden, sagde festivalboss Allan K. Pedersen 15. juni 2015.

- Jeg synes, de benytter enhver lejlighed til at finde huller i osten. Vi skaber omsætning, og det er ikke retfærdigt at overfalde os for at indgå aftale med en discountkæde, sagde festivalboss Allan K. Pedersen 15. juni 2015.

- I min verden er Allan K. Pedersen lidt for meget købmand, sagde Channo Clausen, købmand i Lindelse, 18. juni 2015.

- Det kan koste os op mod en million i omsætning, det er vores forventning ud fra de omsætningstal, vi har, og de varer vi sælger, sagde bestyrelsesformand Torben Christensen fra Superbrugsen 19. juni 2015.

- Vi kan blive nødt til at undvære Langelandsfestivalen, sagde bestyrelsesformand Torben Christiansen fra Superbrugsen 19. juni 2015.

- Set i bakspejlet skulle jeg nok have grebet telefonen og ringet til formanden i handelsstandsforeningen, sagde festivalboss Allan K. Pedersen 26. juni 2015.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle

Borgmester-opsang til handelsstand

Delte meninger om Lidl og brugs

30
Lidl-butik kostede brugs 350.000 kr.

Lidl-butik kostede brugs 350.000 kr.