Log ind

Hun vil være Danmarks bedste tjener

  • Hun vil være Danmarks bedste tjener
    Semifinalen om at blive årets tjener blev holdt på Kold College i Odense i november 2015. Her var en af Helle Barnholts udfordringer at skænke champagne op i seks glas. Champagneflasken skulle selvfølgelig åbnes med sabel.
  • Hun vil være Danmarks bedste tjener
    Semifinalen om at blive årets tjener blev holdt på Kold College i Odense i november 2015. Her var en af Helle Barnholts udfordringer at skænke champagne op i seks glas. Champagneflasken skulle selvfølgelig åbnes med sabel.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag dyster Helle Barnholt om at blive årets tjener ved en stor fagkonkurrence i Herning

26-årige Helle Barnholt indrømmer gerne, at hun er ambitiøs. Det har hun faktisk altid været. Så da hun som 17-årig besluttede sig for, at hun ville være tjener, sendte hun ansøgninger ud til de bedste restauranter på Fyn.

- Det begyndte med, at jeg havde et fritidsjob som opvasker på Teglværksgården, og så var det bare spændende, det, der skete i køkkenet og i restauranten, husker hun.

Helle Barnholt kom i lære på Munkebo Kro, da Thomas Pasfall var køkkenchef. Her mødte hun også restaurantchef Jeanette Barding, der blev en slags mentor for den unge tjenerelev.

- Hun har i den grad formet mig både som tjener og menneske, siger hun.

På Munkebo Kro i begyndelsen af nullerne var det helt naturligt, at man gerne ville excellere i sit fag, og Helle blev opfordret til at deltage i konkurrencer.

- Lige inden jeg blev udlært i 2009, var jeg med til danmarksmesterskaberne for tjenerelever. Jeg fik en andenplads og vandt osteprisen, fortæller hun.

Senere samme år blev Helle Barnholt udvalgt til at repræsentere Danmark ved World Skills - en stor international fagkonkurrence for unge under 22 år - som blev holdt i Canada.

Søndag den 6. marts er det igen blevet konkurrencetid for Helle Barnholt. Her dyster hun om at blive årets tjener i Horestas årlige kokke- og tjenerkonkurrence, der holdes i Messecenter Herning.

Til daglig arbejder Helle Barnholt som tjener på Restaurant Lieffroy, og en topplacering i weekenden kan være med til at promovere Nyborg-restauranten:

- Det er først nu, at jeg føler mig rustet nok til, at jeg har en reel mulighed for at vinde. Det handler både om at promovere sig selv og skabe et navn, men det er absolut også noget, der gavner restauranten, også med årets kok.

Lieffroy-kok Claus Jørgensen deltager nemlig også i weekendens konkurrence.

Helle Barnholt bruger også meget af sin fritid på at dygtiggøre sig, og hun har netop afsluttet en sommelier-uddannelse:

- Når nu jeg er så heldig, at jeg kan leve af min hobby og det, jeg brænder for, har jeg jo rig mulighed for at udfordre mig selv og blive endnu bedre, siger hun.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er i øjeblikket journalist på Fynske Mediers aktualitetsredaktion med ansvar for kulturstoffet. Derudover er jeg madanmelder på tillægget 'Kultur set fra Fyn', hvor jeg også leverer bog- og cd-anmeldelser. Jeg er menig medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Årets tjener: Fynske Helle Barnholt er andenbedst

Årets tjener: Fynske Helle Barnholt er andenbedst

Nyborg-kok og tjener er klar til DM i Herning

Nyborg-kok og tjener er klar til DM i Herning

Blå bog

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere