Log ind

Restauranter i Svendborg kæmper om suppestenen

  • Restauranter i Svendborg kæmper om suppestenen
    Pladsen kan være trang i Maritimt Center under Suppens dag, hvor publikum plejer at stå i kø efter smagsprøverne. Arkivfoto
  • Restauranter i Svendborg kæmper om suppestenen
    Pladsen kan være trang i Maritimt Center under Suppens dag, hvor publikum plejer at stå i kø efter smagsprøverne. Arkivfoto

Artiklen er mere end 30 dage gammel

11 restauranter byder på smagsprøver på Suppens dag i Svendborg den 27. februar.

Michelin-guiden har netop drysset stjerner ud over Danmark, men 27. februar dyster en stribe sydfynske restauranter i disciplinen at lave den bedste suppe.

Her er det nemlig Suppens dag i Svendborg, hvor vinderen bliver kåret om eftermiddagen i Maritimt Center på havnen.

Smagsprøver og adgang er gratis, lige som det er uden omkostning et betragte vinderprisen i form af den af to mand svært bevogtede suppesten, som går til den restauranten med den bedste præstation.

Præmien tager ifølge Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn udgangspunkt i eventyret om suppestenen, hvor en fattig tigger kogte suppe på en sten, men bad borgerne om at medbringe ingredienser til at gøre suppen lidt mere perfekt og derved med lidt snyd fik sat smag på suppen - det behøver gæsterne dog ikke i denne omgang.

Han bemærker i øvrigt, at Dr. Hook har skrevet sangen "The Wonderful Soupstone" dedikeret til alle verdens hårdtarbejdende mødre.

- Dette har også været inspiration til præmien, og mon ikke vi kommer til at høre denne sang henover dagen, siger Mikael Hansen.

De dystende restauranter er:

Stella Maris, Vester Skerninge Kro, Claus Holms Køkkenværksted, Pichardts, Madtapperiet, Vintapperiet, Hotel Christiansminde, Hotel Svendborg, Svendborgsund, Hotel Ærø foruden Øland (tidligere Svendborg Madmarked).

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen i Odense med nyheder som stofområde. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Skriver om vin og drikkevarer til magasinet Livstil. Formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere