Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Gæsterne skal dele maden på Gastroteket

Gæsterne skal
dele maden
på Gastroteket

Annonce:

Billig tilbud på charterferie

Se alle vores destinationer og billige tilbud her!

Gastrotekets vinbar rykker til torsdag, mens fredag og lørdag aften er til de nye aftener med delemad ved bordene og muligheden for at møde nye mennesker ved langbordet. Caroline Penhoat og makkeren Lena Bech Rasmussen vil give gæsterne en oplevelse, som minder om at være til fest.
Foto: Lasse Hansen

Artiklen er hentet i arkivet

Caroline Penhoat åbner for aften-koncept med uformel fællesspisning for at skabe en stemning af fællesskab og fest

Caroline Penhoat og makkeren Lena Bech Rasmussen åbner nu Gastroteket i Odense som aftenrestaurant med et nyt koncept i byen - Gastrotekets gæstebud - hvor alle gæster får serveret de samme fem retter som delemad ved bordet - sharing plates, som det også hedder på moderne dansk.

Premiere-aftenen er torsdag den 3. marts, og aftenkonceptet kører hver uge torsdag, fredag og lørdag aften med grønne retter, fisk og kød på menuen, som kommer på bordene i gryder og på fade.

- Vi vil eksperimentere med en form for restaurant-aftener, som man ikke rigtig har i Odense. Vi vil kun åbne torsdage, fredage og lørdage for at være lidt forsigtige, og fordi vi er selv en del hen over driften af stedet, fortæller Caroline Penhoat.

Makkerparret flytter fredagsvinbaren med charcuteribræt til torsdag, og Gastrotekets gæstebud fredag og lørdag bliver med fast mødetid med velkomstdrink som en del af pakken.

I Aarhus har Brødrene Koch haft succes med en lignende model i restauranten Det Glade Vanvid med fast mødetid og et pakketilbud, hvor gæsterne selv skulle hente vin til bordet. Men Gastrotekets aften-model lægger mere vægt på fællesskab, og Caroline Penhoat og Lena Bech Rasmussen ønsker at give gæsterne en oplevelse og fornemmelse af at være inviteret til en fest.

- Vi har stort fokus på måltidet som en fælles, social oplevelse. Vi tror på, at der er noget fællesskabs-skabende ved, at man mødes omkring en velkomstdrink, inden man sætter sig, at alle får det samme at spise, og at man som gæster deles om retterne, siger Caroline Penhoat.

Hun understreger, at Gastrotekets aftener ikke er fællesspisning i traditionel forstand, og at det er ikke en betingelse, at man sætter sig til bords med gæster, man ikke kender.

- Man sidder med dem, som man kommer med. Men muligheden er der ved vores langbord, og det er andre rammer om et restaurantbesøg end normalt, siger Caroline Penhoat.

Makkerparret bag restauranten og deres familier hjælper med i restauranten, hvor to unge kokke og en sommelier er ansat.

- Vi vil gerne have fokus på grøntsager, for de bliver tit brugt som pynt på restauranter. Vi bliver ikke en vegetarrstaurant, men vi vil gerne give grøntsagerne den opmærksomhed, de fortjener, siger Caroline Penhoat.

Af Morten Vilsbæk

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70