Log ind

Aspargesfrokost rykker til Brandts

  • Aspargesfrokost rykker til Brandts
    1 / 2
    Aspargesfrokosten er som regel hurtigt udsolgt, men den er ikke nogen guldgrube for restauratørerne bag retterne. Omkostninger på Flakhaven er med til at sende årets frokost til Brandts, hvor den ifølge Tine Gudrun Petersen passer godt ind i det gastronomisk miljø.
  • Aspargesfrokost rykker til Brandts
    2 / 2
    Torup Bakkegård og Knabegården leverer den væsentligste ingrediens som vanligt.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 fynske restauranter disker op med en ret hver i Farvergården.

Årets aspargesfrokost rykker fra Flakhaven til Farvergården på Brandts, hvor 15 af de bedste restauranter på Fyn arbejder med asparges fra Knabegården og Torup Bakkegård.

Det sker den 7. maj, og i år har de faste arrangører i skikkelse af Klavs og Pia Styrbæk sluppet tøjlerne og givet taktstokken videre til SPIS! Odense Food Festival, hvor direktør Tine Gudrun Petersen koordinerer optakten til de to gange 300 tallerkner med asparges og andre fynske råvarer.

- Brandts er et dejligt område, og vi havde udfordringer med underlaget på Flakhaven, hvor det ville blive for dyrt med nye regler for fastgøring af teltet. Aspargesfrokosten er i forvejen ikke en event, som nogen spinder guld på. Og så har vi desuden nogle gode spisesteder omkring Brandts - Pasfall og Kong Volmer, som har været med til at arrangere, siger Tine Gudrun Petersen.

Konceptet er det samme som ved foregående år, hvor man køber billet til en tallerken med en ret fra en af de fynske restauranter plus en øl fra et af de otte deltagende bryggerier.

Tine Gudrun Petersen har givet aspargesfrokosten undertitlen Spis! Asparges, så den passer ind i rækken af madevents i Odense fra julemarked på Brandts til sommerens store festival.

En stribe af Odenses nye restauranter er kommet med i form af Sæson Spisested, Restaurant Fynboen, Mmoks, Boffa og Restaurant Bacchus plus Brasserie Svanen i Middelfart foruden kendte restauranter som Goma, Pasfall, Restaurant No. 61, Kong Volmer, Kok & Vin, Restaurant Under Lindetræet, Restaurant Teglværksskoven, Hotel Hesselet og Styrbæks. De deltagende bryggerier er: Albani, Rise Bryggeri, Ørbæk Bryggeri, Stensbogaard Bryghus, Indslev Bryggeri, Munkebo Mikrobryg, Bryggeriet Vestfyn, Bryggeriet Refsvindinge.

Frokosten foregår som tidligere år stående med det tidlige hold klokken 11.30 eller det sene hold klokken 13.30.

Af Morten Vilsbæk

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen i Odense med nyheder som stofområde. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Skriver om vin og drikkevarer til magasinet Livstil. Formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere