Log ind

Velbekomme: Gourmet på gummihjul

  • Velbekomme: Gourmet på gummihjul
    1 / 2
    - Nu skal jeg....Knud Skov Ahrnkiel hjælper galant sin burger-kollega Jan O. Pedersen med at få forklædet på. Sammen med Knud´s søn Nick håber de på at revolutionere fast-food markedet med gourmet-burgere med hjemmelavede ingredienser efter opskrifter, leveret af Danmarksmester i Grill Henrik Sommerlund. Foto: Yilmaz Polat
  • Velbekomme: Gourmet på gummihjul
    2 / 2
    Menukortet byder bla. på en delikat burger med pulled pork (hjemmelavet naturligvis), baked beans (med et nordøstfyns twist) og hjemmesyltede rødløg. Foto: Yilmaz Polat

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Amerikansk grillmad på den gode måde er udgangspunktet for et nyt koncept skabt af Knud Skov Ahrnkiel og Jan O. Petersen med opskrifter leveret af grillmester Henrik Sommerlund.

Er dine smagsløg til amerikansk barbeque - til burgere og ribben, pulled pork og ekstra sprøde pommes frites - så har makkerparret Knud Skov Ahrnkiel og Jan O. Pedersen en god nyhed til dig.

Sammen med Knud Skov Ahrnkiels søn Nick har de etableret firmaet Smoking Hot Viking BBQ - eller som Knud Skov Ahnrkiel kaldet det "Gourmet på gummihjul" - der fra en specialbygget vogn sælger hjemmelavede barbeque-lækkerier - hjemmelavet som i helt fra bunden, efter opskrifter, som Danmarksmester i grill Henrik Sommerlund har komponeret.

- I USA er der rigtig lækker mad, og så er der lousy mad, og det er det sidste, vi er blevet budt i Danmark i mange år.

Jan O. Pedersen, Smoking Hot Viking BBQ

- I USA er der rigtig lækker mad, og så er der lousy mad, og det er det sidste, vi er blevet budt i Danmark i mange år. Nu synes vi, at tiden er inde til at udbrede amerikansk grillmad på den gode måde, forklarer Jan O. Pedersen, der første gang smagte Henrik Sommerlunds grillmad ved middagen ved Kirsebærfestivalen i 2015.

- Det var vanvittigt godt, så det vil jeg meget gerne være med til at udbrede.

Diner-vogn fra England

Makkerparret fik da også ideen, da de hørte, at Henrik Sommerlund ville stoppe med at køre rundt med sin grill.

- Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at overtage, fortæller Knud Skov Ahrnkiel, der er udlært slagter.

Og på en mandetur til England sammen med Jan O. Pedersen fik de to snakket ideen grundigt igennem og blev enige om at prøve, og Knuds søn blev inddraget i projektet.

De tog en snak med Sommerlund, bestilte en salgsvogn i England og gik i gang med at eksperimentere med opskrifterne.

- De er et par fine fyre, så de er velkomne til at bruge mine opskrifter, og kan de få succes med det, så vil det virkelig glæde mig, siger Henrik Sommerlund og tilføjer:

- Jeg har selv haft det sjovt med at tage ud og sælge barbeque, men hver ting til sin tid - jeg har så meget andet at tage mig af.

 

Hjemmelavet fra bunden

Ahrnkiel og Pedersens eksperimenter har resulteret i en menu med grillede ribben, pommes frites "lavet på hollandsk" samt diverse burgere med bøffer, kylling og pulled pork i. Alt sammen lige så hjemmelavet som dressingerne efter Henrik Sommerlunds hemmelige opskrifter, de syltede rødløg, de specialkrydrede baked beans og bollerne, som Langegade-bager Henrik Bendtsen bager.

- Vi har lagt mange kræfter i det her, for vi skal jo ikke bare komme med det samme, som de andre kan lave, understreger Jan O. Pedersen.

- Nej, griner Knud Skov Ahrnkiel.

- Vi skal lave noget, som giver folk så god en oplevelse, at de bliver afhængige af det.

Med alt det hjemmelavede er de helt på det rene med, at de aldrig kan få en ordentlig timeløn ud af det.

- Der er meget arbejde i det, men det er det, der gør det sjovt, siger Knud Skov Ahrnkiel.

- Ja, det er entusiasmen, der driver det, supplerer Jan. O. Pedersen.

Du kan prøve en gourmet-burgerne i dag, lørdag den 18. marts, i Langeskov. Den flotte, specialproducerede vogn i bedste amerikanske diner-stil bliver parkeret ved Netto. Vognen åbner klokken 15.

- Og der er åbent, indtil det ikke kan være flere penge i pengekassen, siger Knud Ahrnkiel.

Ugen efter er den at finde ved Fakta i Munkebo, og i sommerens løb vil den formentlig dukke op ved diverse festivaler.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere