Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Saltings i gang om et par uger

Saltings
i gang om
et par
uger

Annonce:

Bliv friskole-, efterskole- eller højskolelærer fra Den Frie Lærerskole.

Bliv friskole-, efterskole- eller højskolelærer fra Den Frie Lærerskole

Diana og Johannes Salting glæder sig til, at de igen kan åbne for gæster i Saltings Madkultur.
Foto: John Fredy

Artiklen er hentet i arkivet

- Vi mangler bare alkoholbevillingen, så slår vi dørene op på Torvet, lover Johannes Salting.

Kerteminde: - Så snart, vi får vores alkoholbevilling, så er der mad på bordet i Saltings Madkultur igen, lover Johannes Salting, der forventer at kunne byde gæster indenfor i første halvdel af marts.

Saltings Madkultur blev i september erklæret konkurs, efter at kok og indehaver Johannes Salting i april blev gjort uarbejdsdygtig af en tung jernlåge, der faldt ned og smadrede hans ben.

Men nu er han i form til at tage fat igen, og takket være et økonomisk indspark fra Peter Henriksen, der ejer bygningen, restauranten har til huse i, kan Saltings Madkultur genopstå næsten som om intet var hændt.

- Det har været en tung tid, og skal ingen hemmelighed være, at uden økonomisk hjælp fra Peter Henriksen, så var det ikke lykkedes at komme i gang igen, siger Johannes Salting.

Han er også taknemmelig over, at restauranten kan gå i gang igen med hele det gamle personale, så alt bliver helt som det plejer.

- De har bare stået klar på sidelinien og ventet på grønt lys, fortæller han.

- Indtil vi kan komme i gang har vi taget fat på at male væggene og friske det hele lidt op. Og vi har også haft fat i koncept- og menukortene og gået dem efter i sømmene.

Han lover, at aftenskortet bliver det kendte - få men gode retter valgt efter årstidens råvarer. Men uden at vil gå i detaljer fortæller han, at frokostkortet kommer i en nytænkt version, hvor der - ligesom med aftenkortet -lægges vægt på sæsonens udbud af gode råvarer.

- Vi glæder os bare så meget til at komme i gang igen, og vi glæder os over at kunne koncentrere os om det, der var kernen og det, vi havde succes med fra første dag: restauranten på Torvet.

Johannes Salting erkender, at det aldrig blev en stor succes forham og hustruen Diana at drive cafeen på hjørnet af Langegade og Hindsholmvej.

- Det blev alt for forvirrende at have det ved siden af restauranten. Jeg glæder mig meget over, at der er andre, der vil drive cafeen videre, så det ikke ender med et kontor på den fantastiske placering.

Mere om emnet

Se alle
- Mænds helvede: Ny cafe og butik i Kerteminde

- Mænds helvede: Ny cafe og butik i Kerteminde

Snart nyt liv i Bar'n og i Saltings

Snart nyt liv i Bar'n og i Saltings

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70