Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
06:00 Nytårsmenuer hitter i Kerteminde

06:00
Nytårsmenuer
hitter
i Kerteminde

Annonce:

Afbudsrejser med All Inclusive

Spar op til 50 % lige nu med All Inclusive!

Hos Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde er de ikke langt fra at have udsolgt af nytårsmenuer. Arkivfoto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler/©Robert Wengler

Artiklen er hentet i arkivet

Hos Restaurant Rudolf Mathis og SuperBrugsen regner man med udsolgt af nytårsmenuer. Begge steder satser de på klassiske retter.

Kerteminde: En hel dag i køkkenet og en masse forberedelse kan vælges fra til Nytårsaften, hvis man hellere vil bruge tiden på at pynte op med serpentiner og hoppe i det fineste festtøj. Det muliggør de forskellige nytårsmenuer, som fås rundt omkring i Kerteminde.

Nytårsmenu i 10 år

Restaurant Rudolf Mathis har de valgt at runde året af med at tilbyde folk en særligt sammensat menu.

- Det går rigtig fint med salget og vi har nået 630 på nuværende tidspunkt, men skulle gerne nå de 800, fortæller Puk Lyskjær Larsen, kok og restauratør på Rudolf Mathis.

Man kan bestille tre, fire eller fem retter, og der følger en brugsanvisning med, hvor der er billeder af, hvordan retterne skal se ud, når de er færdige.

- Vi oplever, at der er mange, som holder nytårsaften sammen, og så bestiller man en menu for at der ikke er én, som skal stå i køkkenet hele aftenen. For vores mad er stort set færdig, fortæller Puk Lyskjær Larsen.

Igennem de sidste 10 år har Rudolf Mathis lavet en nytårsmenu, og salget er vokset stille og roligt.

- Vi forsøger at lave en lidt spændende og sjov menu, men det skal ikke være alt for moderne. Folk vil meget gerne have noget med skaldyr til forret, et godt stykke kød til hovedret, og så laver vi en dessert, som er lidt festlig, fortæller Puk Lyskjær Larsen.

SuperBrugsen tæt på målet

Hos SuperBrugsen i Kerteminde er nytårsmenuen også populær.

- Vi sælger 275 menuer i alt, og vi er kun seks fra at have udsolgt. Det skal vi nok nå, fortæller Mette Jensen, som er delikatesseleder i SuperBrugsen.

Idéen med at tilbyde nytårsfolket en forholdvis spiseklar menu kommer fra Coop, som har fået kokken Carsten Kyster til at designe årets tre retter.

- Jeg tror, at folk bestiller en nytårsmenu, fordi det er nemt at gå til, siger Mette Jensen og tilføjer:

- Sidste år var det en stor succes, så det bliver det nok også i år.

Med laks til forret, oksemørbrad til hovedret og en fondantkage til dessert stikker menukortet ikke ret meget ud i forhold til, hvad mange tænker om en traditionel nytårsmenu.

- Menuen er meget klassisk. Det tror jeg, at mange folk er til. Folk kan godt lide at spise noget, som de ved, hvad er, siger Mette Jensen. (misau)

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70