Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Råd til nye Michelin-restauranter: - Bliv ved at være dem I er

Råd til nye
Michelin-restauranter:
- Bliv ved at være dem
I er

Artiklen er hentet i arkivet

Aarhus-restauranten Gastromé, der sidste år blev hædret med deres første Michelinstjerne, har ét godt råd til nye stjerneskud: Nyd det, men hold begge ben solidt plantet på jorden.

For præcis et år siden blev Aarhus-restauranten Gastromé sat på den anden ende.

Ganske uventet stod restauranten pludselig i den verdensomspændende franske madguide Michelin Nordic Cities, der blev offentliggjort den 26. februar 2015. Her var restauranten blevet hædret med en af de meget eftertragtede Michelin-stjerner.

- Det var helt vildt. Vi var jo lidt "underdogs", da Michelin-guiden udkom, så det var en sindssyg oplevelse. Vi blev meget meget glade, fortæller kommunikationsansvarlig i restauranten Trine Ipsen.

For første gang nogensinde var der restauranter uden for København, der kom med i guiden. Ud over Gastromé fik også Substans og Frederikshøj i Aarhus en stjerne.

- Uanset hvor klar vi synes, vi var, blev vi alligevel taget lidt med bukserne nede.

Bookingsystemet brød sammen

Allerede på den skelsættende dag sidste år brød Gastromés bookingsystem sammen.

- Pludselig havde vi huset fuldt alle åbne dage tre måneder frem. Også tirsdag og onsdag, der ellers er stille dage. Det var lidt af en omvæltning, fortæller Trine Ipsen.

Helt lavpraktisk betød det også, at pladsen pludselig blev meget trang i den lille Aarhus-restaurant, der kun har plads til 37 gæster.

- Alt voksede. Vinlageret, skraldet, pladsen i køkkenet, hvor vi måtte ansætte flere kokke og tjenere. Uanset hvor klar vi synes, vi var, blev vi alligevel taget lidt med bukserne nede, fortæller hun.

Det var heller ikke længere kun stamgæsterne, der kom forbi restauranten.

- Vi fik pludselig rigtig mange internationale gæster. For eksempel fik vi besøg af et tysk par, der turnerede Europa rundt kun for at spise på Michelin-restauranter, fortæller hun.

- Nyd det, for fanden. Nyd det. Det bliver aldrig lige så stort som den dag, man får sin første Michelin-stjerne.

Ingen guldgrube

Selvom oplevelsen udelukkende har været positiv, skal man ikke tro, at man som Michelin-restaurant pludselig bliver rig.

- Der er rigtig mange udgifter forbundet med at være Michelin-restaurant. Man er nødt til at ansætte mere personale, købe dyrere vine, kaviar og så videre. Så for os har det ikke været nogen økonomisk guldgrube, men derfor er det jo en fantastisk oplevelse alligevel, fortæller Trine Ipsen.

Hun vil dog råde nye Michelin-restauranter til at holde begge ben solidt plantet på jorden.

- Man skal blive ved med at være den, man er. For det er jo derfor, man har fået en stjerne. Vi skulle for eksempel sortere rigtig meget i, hvad vi deltog i, for man får utrolig mange tilbud som Michelin-restaurant. Og det er vigtigt at holde fokus på restauranten, så man ikke prøver at være noget, man ikke er, mener hun.

Dog vil hun sige dette:

- Nyd det, for fanden. Nyd det. Det bliver aldrig lige så stort som den dag, man får sin første Michelin-stjerne.

Mere om emnet

Se alle
- Falsled var ikke en stjerne værd

- Falsled var ikke en stjerne værd

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70