Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Pasfall: Mit mål var hele tiden Michelin

Pasfall: Mit
mål var hele
tiden
Michelin

Annonce:

Nyborg Rejser - Udflugter & rejser. Se alle vores rejsemål her: Nyborg-rejser.dk

Nyborg Rejser - Udflugter & rejser. Se alle vores rejsemål her: Nyborg-rejser.dk

Thomas Pasfall er meget begejstret for, at hans restaurant er kommet med i Michelinguiden - også selv om det ikke blev til en stjerne.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Artiklen er hentet i arkivet

For første gang er fynske restauranter blevet optaget i den berømte spiseguide fra Michelin. De to restauranter er dog ikke enige om betydningen af omtalen

Reaktionerne på Pasfalls optagelse i Michelinguiden som den første fynske, sammen med Falsled Kro.

Opslået af Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff på 24. februar 2016

Inspektørerne fra Michelinguiden har i 2016-udgaven bevæget sig ud af hovedstadsområdet og ud på landet.

De har også været på Fyn, hvor de har besøgt Falsled Kro og Pasfall i Odense.

Det blev ikke til nogen stjerner i denne omgang, men restauranterne har fået henholdsvis tre og to såkaldte gafler, som er udtryk for en meget god standard.

"Gode sæson-råvarer bliver brugt til at kreere rubuste smagfulde retter, som er klassiske, men moderne, lyder vurderingen", lyder vurderingen af Pasfall.

Og indehaver Thomas Pasfall er ovenud tilfreds med endelig at komme med i guiden.

- Det er fantastisk. Jeg er helt oppe at køre over det. Det har været mit mål fra starten af. Så det er dejligt, siger han til Fyens.dk.

Glæden for omtalen fylder mere end skuffelsen over, at det ikke blev til en stjerne. Inderst inde vidste Thomas Pasfall godt, at tiden nok ikke var inde til at få en stjerne.

- Men det er klart, at det skal være en ambition at få den, siger han og fortsætter:

-Vi skal bare blive ved med at gøre det, vi gør og måske gøre os lidt mere umage. Blive endnu skarpere på det mad vi laver og i vores service, måske skal vi også kigge på komforten og akustikken i restauranten, og så kan vi begynde at drømme om at få en stjerne.

Godt for Fyn

Thomas Pasfall er sikker på at, det bliver godt for Fyn, at Michelin langt om længe har fået øjnene op for, at der også er gode restauranter uden for hovedstadsområdet og Aarhus.

- Alle har haft travlt med at sige, at de (Michelin, red.) ikke har været her, men det har de, og så kommer de også igen, fordi de skal følge op på, om vi holder niveauet. Der er altså gode fremtidsperspektiver i det for hele Fyn. Nu er der fokus på Fyn, og så må det være op til os at levere varen, mener han.

Thomas Pasfall tror dog ikke på, at omtalen i Michelin-guiden kommer til at betyde mange flere kunder.

- Nu har det været meget hype omkring det de seneste dage, og folk har snakket meget om det, men det går over igen, siger han.

Sydfynsk skuffelse

Om Falsled Kro skriver Michelin-guiden:

"Menuerne - seks eller ti retter - består af gennemførte, klassiske retter med modige smagskombinationer og et moderne strejf. Ingredienserne er i topklasse og servicen detaljeret og professionel."

De tre gafler gør dog ikke videre indtryk på køkkenchef Per Hallundbæk.

- De der knive og gafler betyder ikke en brik. Det er bare, om man har sølvtøj og fine glas. Men det er selvfølgelig bedre end ingenting, siger han.

Og Per Hallundbæk har ikke tænkt sig at ændre noget for at behage den franske spiseguide.

- Man ved jo ikke, hvad kriterierne er. Deres veje er på en eller anden måde uransagelige. Vi bruger de bedste råvarer, dyrker mange af tingene selv, og jeg synes også, vi kan finde ud af at strikke et måltid sammen, siger han.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men jeg har aldrig haft det som mål at få en Michelinstjerne, for de har aldrig besøgt Fyn. Det har de så nu, og så går vi selvfølgelig efter den. Hvis vi ikke skulle, hvem skulle så? Men vi laver ikke om på noget, siger Per Hallundbæk.

Mere om emnet

Se alle
Michelin-inspektør: - Falsled var ikke en stjerne værd

Michelin-inspektør: - Falsled var ikke en stjerne værd

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen Michelin-stjerne: - Det skal nok komme

Ingen Michelin-stjerne: - Det skal nok komme

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70