Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Michelin-inspektør: - Falsled var ikke en stjerne værd

Michelin-inspektør:
- Falsled var ikke
en stjerne værd

Annonce:

Vissenbjerg terrariet - specialzoo med krybdyr, padder, skorpioner mm.

Vissenbjerg terrariet - specialzoo med krybdyr, padder, skorpioner mm.

Forkælelsesophold på Falsled Kro. Per Hallundbæk i sving i det travle køkken.
Foto: Peter Leth-Larsen/Fynske Medier

Artiklen er hentet i arkivet

Michelin-inspektørerne besøgte Falsled Kro flere gange, uden at medarbejderne eller køkkenchef Per Hallundbæk bemærkede det, og niveauet var ifølge Rebecca Burr godt, men ikke højt nok til en stjerne.

Michelin-inspektørerne var flere gange på besøg på Falsled Kro. Niveauet var ifølge Rebecca Burr godt, men ikke højt nok til en stjerne.

Hun er chefredaktør for Michelins guider til de europæiske storbyer foruden Storbritannien, og hun og nogle af hendes omkring 100 inspektører har gennem de seneste 18 måneder spist på danske restauranter forud for lanceringen af "Michelin Nordic Guide 2016".

Rebecca Burr er chef for Michelins inspektører. Hun husker Henne Kirkeby Kro og Hotel Frederiksminde i detaljer - men overinspektøren står sjældent selv i køkkenet.

De har ikke niveauet

- Troværdighed er kernen i jeres guide. Hvorfor har Henne Kirkeby Kro og Hotel Frederiksminde fået en stjerne, når Restaurant Pasfall og Falsled Kro ikke har?

- Henne og Frederiksminde har en stjerne, og de to andre er nævnt, for de skal indgå i guiden som destinationer. Men de har ikke niveauet til at få en stjerne, og her ser vi på ingredienser, informationen foruden teknisk håndværk og værdi for pengene, og vurderingen er resultatet af flere måltider hos begge restauranter, siger Rebecca Burr.

Har været på Falsled mange gange

- Men har du været på Falsled Kro?

- Ja, men det handler ikke kun om mig, jeg stoler på mine folk, som er fantastisk godt underrettede.

- Hvor mange gange besøgte I Falsled Kro?

- Jeg vil ikke være specifik, men mere end et par gange.

Laver ikke selv meget mad

- Når man taler med foodies og andre, som rejser meget, ser de ofte en forskel i niveauet for stjerner i Sydeuropa og i Norden: At det er lettere at få tre stjerner i Frankrig end i København som Geranium i onsdags. Hvad mener du om det?

- Den holder ikke. Alene det, at vi har to restauranter med tre stjerner i Norden, udelukker det. Nogle af restauranterne i Frankrig og andre steder i verden er mere etablerede. Men det er en myte, at en restaurant skal være klassisk og old school for at få tre stjerner.

- Sidste spørgsmål: Bliver du aldrig træt af at spise ude?

- Jeg laver ikke så meget mad hjemme mere. Men alle skal jo have noget at spise hver dag, og glæden ved guiden er, at der er så mange forskellige restauranter - og vi snacker ikke mellem måltiderne. Men vi har også fridage, ferier og laver andet i livet, konstaterer Rebecca Burr.

Mere om emnet

Se alle
Pasfall: Mit mål var hele tiden Michelin

Pasfall: Mit mål var hele tiden Michelin

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen Michelin-stjerne: - Det skal nok komme

Ingen Michelin-stjerne: - Det skal nok komme

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70