Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Løgismose trækker kyllinger med campylobacter tilbage

Løgismose
trækker kyllinger
med campylobacter
tilbage

Annonce:

Sol & strand til Vinter?

Rejs væk fra Vinteren og ned til sol & varme – Vi finder rejsen til dig!

Hvis kyllingekød indeholder campylobacter, risikerer man at få diarré og mavesmerter, hvis man ikke gennemsteger kødet.
Foto: Free/Colourbox

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et for højt indhold af campylobacter får producent til at trække et parti kyllingevarer tilbage.

Et for højt indhold af bakterien campylobacter i et parti kyllinger fra Løgismose får nu producenten til at trække en række varer tilbage.

Det drejer sig om kyllinger af mærket Princip Kylling og Løgismose Kylling, der har sidste anvendelsesdato 22. februar og blandt andet er solgt i Netto, Bilka og Føtex.

Derudover drejer det sig om Løgismose Kyllingelår og Kyllingebryst med sidste anvendelsesdato 23. februar, som er solgt i Netto.

- Det er desværre, hvad der sker en gang imellem. I modsætning til staldkyllinger går vores kyllinger ude i det fri, og de spiser nu engang det, der er i naturen.

- Det betyder også, at de spiser de insekter, som er skyld i, at campylobacterne ender i kyllingerne, siger Steen Olsen, der er driftsdirektør for Løgismose.

Hvis man er i besiddelse af kyllingekød fra ovennævnte parti, skal man kassere det eller aflevere det i butikken, hvor det er købt.

Campylobacter kan give diarre, kvalme, mavesmerter, opkast og feber, hvis ikke kødet gennemsteges, eller hvis det kommer i forbindelse med andre fødevarer.

Også slagterivirksomheden Tican har måttet trække fødevarer tilbage fra markedet.

Det drejer sig om skinkeculotte med ramsløg og tomat af mærket Vilstrupgaard, der er solgt i Lidl og er mindst holdbar til 20. og 21. februar.

Skinkekødet indeholder salmonella, og derfor opfordrer Fødevarestyrelsen her ligeledes også til, at man enten kasserer eller tilbageleverer kødet.

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70