Log ind

Bonus kostede dyrt for Falsled

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falsled Kro - en af dansk gastronomis superstjerner - havde det dårligste regnskab blandt alle fynske restauranter.

Gourmetrestauranten Falsled Kro på Sydfyn har den absolut dårligste økonomi blandt alle fynske restauranter. Det var i hvert fald tilfældet, da det senest offentliggjorte regnskab blev lavet.

Det viser en analyse af resultaterne i den fynske restaurationsbranche, som Fyens Stiftstidende har lavet.

Usædvanligt at have minus

I 2014 lavede Faldsled Kro lavede et rekordstort underskud på 2,1 millioner kroner.

Største underskud i fynske restauranter

De største underskud i den fynske restaurationsbranche. Tallene stammer fra firmaets senest offentliggorte regnskab.

Firma Underskud før

skat (mio. kr.)

1 Falsled Kro, Falsled -2,1

2 UBN One, Odense -1,8

3 Yasar Nazir, Odense -0,9

4 Wokkabox, Odense -0,9

5 Lei:K-Køkken & Bar, Odense -0,9

6 Café Kok, Svendborg -0,7

7 Sniksnak, Odense -0,7

8 Bar Sushi, Svendborg -0,7

9 Buddy Holly, Middelfart -0,6

10 Oluf Bagers Gård, Odense -0,6

11 Bryggeriet, Odense -0,5

12 Isgrotten, Bogense -0,5

13 ApS 05-02-2003 (Pia Andersen), Odense SV -0,5

14 Restaurant Næsbyhoved Skov, Odense -0,4

15 Restaurant Ærø, Svendborg -0,4

16 Restaurant Valdemars Slot, Tåsinge -0,4

17 Plads Til Fest, Odense -0,4

18 Kaffe Karma, Rosengårdcentret, Odense -0,3

19 Rule 8, Odense -0,3

20 De tre Muskerer, Svendborg -0,3

21 Travcafeen, Odense -0,3

22 Cafe Wessel, Ringe -0,2

23 Pane e Vino, Odense -0,2

24 Bull Fml, Odense -0,2

25 Ryan's Of Odense -0,2

I de seneste 10 år har kroen ellers kun haft ét minus.

I de gode år før finanskrisen var der overskud på op til 3,4 millioner kroner.

Kriseåret 2009 endte med et minus på 427.000 kroner, og årene derefter har budt på bittesmå overskud.

Ifølge direktør og køkkenchef Per Hallundbæk ligger der også en helt speciel årsag bag i hvert fald en del af underskuddet.

Løgismoses solgt

Den hænger sammen med, at Falsled Kro sammen med resten af Løgismose-koncernen blev solgt til en kapitalfond fra 1. januar 2015.

Sådan har vi gjort

Analysen her på siden er lavet af Fyens Stiftstidende på basis af de regnskaber, som virksomhederne har indleveret til Erhvervsstyrelsen.

Kun visse typer virksomheder - især aktieselskaber og anpartsselskaber - skal offentliggøre deres regnskab. Derfor er restauranter, som er personligt ejede, ikke med i analysen.

Oplysningerne er hentet i det senest offentliggjorte regnskab. Virksomhedernes regnskabsår er forskellige, så regnskaberne dækker også forskellige perioder. De fleste er enten fra kalenderåret 2014 eller fra 1. juli 2014 til 30. juni 2015.

Vi har set bort fra store kantine- og cateringvirksomheder - f.eks. Fazer og Kokken og Jomfruen - samt fra landsdækkende kæder som Jensen's Bøfhus.

- Vores ejere ville give de ansatte del i indtægterne fra salget, og derfor fik alle 50 medarbejdere en ekstra månedsløn. Det har kostet os omkring en million kroner ekstra, siger Per Hallundbæk.

- Vores indtægter svinger altid noget. Vi er meget afhængige af indtjeningen om sommeren og dermed af vejret, så det kan have haft indflydelse, siger direktøren.

- Desuden har vi brugt mange ressourcer på at vedligeholde vores gamle bindingsværkbygninger, siger Per Hallundbæk.

Han glæder sig i stedet over, at 2015 er gået meget bedre.

- Indtægterne fra vores private kunder er meget stabile. Der er altid fyldt fredag og lørdag, uanset om der er krise eller ej. Det er erhvervs-kunderne, der gør forskellen, siger han.

- I 2015 er de professionelle kunder kommet tilbage med konferencer og lignende arrangementer, og det mærker vi også økonomisk, siger køkkenchefen.

Han regner med, at 2015-regnskabet ender i et lille plus. 2016 er begyndt godt med en rigtig god januar.

Skal ikke give overskud

Og Falsled Kro kan godt være en succes uden at give noget særligt overskud. Det siger Steen Halbye, der er øverste direktør for den nye ejer af kroen.

- Hvis Falsled Kro fortsat kan levere store gastronomiske oplevelser og samtidig løbe rundt, så er vi fuldt tilfredse, siger Steen Halbye, der er koncerndirektør for Løgismose Meyers Group, der opstod ved fusionen af de to fødevareforetagender.

- De superdygtige kokke i Falsled skaber innovation også i resten af vores koncern. Det er et privilegium at eje et sted som dette.

- Desuden betyder kroen meget for opfattelsen af vores mærke, siger Steen Halbye.

Per Hallundbæk og hans kone Randi Schmidt kom til Falsled Kro i november 2008.

Her afløste de Jean-Louis Lieffroy, der havde været på kroen i 38 år.

  • Nielsen_Jesper_Beenfeldt_(2015)_004

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Lei:k lider på bundlinjen

Lei:k lider på bundlinjen

Flest penge i caféerne

Flest penge i caféerne

Lei:k lider på bundlinjen

Lei:k lider på bundlinjen

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere