Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Michelin-stjernerne drysser ned over provinsen

Michelin-stjernerne
drysser ned over
provinsen

Annonce:

Løver og elefanter i Tanzania. Verdens bedste safari i Tanzania!

Løver og elefanter i Tanzania. Verdens bedste safari i Tanzania!

I dag præsenterede Michelin årets nye stjernerestauranter i Danmark og resten af Norden. Guiden hedder i år Michelin Nordic Guide 2016. Her ses Geraniums chefkok Rasmus Kofoed. Geranium fik sin tredje Michelin-stjerne, som den første danske restaurant nogensinde.
Foto: Scanpix/Nikolai Linares

Artiklen er mere end 30 dage gammel

For første gang nogensinde får restauranter uden for de store byer Michelin-stjerner. Det vil gavne turismen.

Restaurant Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Sjælland og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland.

For første gang har de tre restauranter, der ligger uden for storbyerne Aarhus og København, modtaget en Michelin-stjerne.

Det blev i dag klart på et pressemøde på Hotel D'Angleterre i København, hvor Michael Ellis, international chef for Michelin-guiden, præsenterede modtagerne i den nordiske Michelin-guide, Michelin Nordic Guide 2016.

Og selv om det ikke kom som den store overraskelse, så glæder det Simon Skouboe, formand for Familien Skouboes virksomheder, som blandt andet ejer Kirke Henneby Kro.

- Det kommer ikke helt bag på os, at Henne Kirkeby Kro fik en stjerne. Vi vidste, at de havde været på besøg og har arbejdet hårdt for at holde et niveau, hvor det kunne blive relevant.

- Så vi er meget glade og taknemmelige for, at Michelin har opdaget Henne Kirkeby Kro og har spredt sig væk fra de store byer.

Simon Skouboe undrer sig dog ikke over, at det tidligere har været de større byer, der blev drysset med stjerner.

- Det er naturligt, at Michelin har haft fokus på København og Aarhus. Det har mest været der, der har ligget noget. Men det er godt at se, at der nu kommer fokus på resten af landet også.

- Jeg håber også, at det bliver lettere at holde på de dygtige folk, når de ikke skal til København for at jage stjerner.

Ifølge VisitDenmark vil Michelin-stjernerne lokke flere turister til landet.

- Det er guld værd for turismen, at restauranterne i hele Danmark nu anerkendes for deres høje gastronomiske niveau.

- Stjernerne vil tiltrække et nyt købestærkt publikum fra udlandet, og der vil komme en øget interesse for de madoplevelser og fødevarer, som findes i lokalområdet. Det kan få stor betydning for turismen, siger direktør Lars Erik Jønsson.

Også restauranter i København har onsdag modtaget stjerner.

Restaurant Geranium fik tre Michelin-stjerner, som den første danske restaurant nogensinde, mens Kong Hans Kælder, som netop er blevet opkøbt af familien Skouboe, for anden gang modtog en stjerne. De mistede en Michelin-stjerne i 2014.

I resten af norden har de også grund til at juble. Blandt andet i Oslo, hvor den norske restaurant Maaemo får sin tredje tre Michelin-stjerne. Det er den danske kok Esben Holmboe Bang, som står bag restauranten.

Mere om emnet

Se alle
Michelin-inspektør: - Falsled var ikke en stjerne værd

Michelin-inspektør: - Falsled var ikke en stjerne værd

Pasfall: Mit mål var hele tiden Michelin

Pasfall: Mit mål var hele tiden Michelin

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70