Log ind

Madglade milliardærer køber Kong Hans Kælder

  • Madglade milliardærer køber Kong Hans Kælder
    Rest Kong Hans Kælder får sin Michelin-stjerne tilbage og er samtidig blevet købt af ejerne har Henne Kirkeby Kro. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016)
  • Madglade milliardærer køber Kong Hans Kælder
    Rest Kong Hans Kælder får sin Michelin-stjerne tilbage og er samtidig blevet købt af ejerne har Henne Kirkeby Kro. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2016)

Artiklen er mere end 30 dage gammel

To Michelin-stjerner bliver samlet, efter Kong Hans Kælder er blevet købt af ejerne af Henne Kirkeby Kro, Løgismose Meyers.

Annonce

Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro får samme ejer. Det sker efter familien bag Henne Kirkeby Kro, familien Skouboe, har købt Kong Hans Kælder af selskabet Løgismose Meyers.

Det betyder samtidig, at to Michelin-stjerner samles under samme ejer. Det oplyser restauranterne i en pressemeddelelse.

- Restaurant Kong Hans Kælder kan i år fejre noget så usædvanligt som et 40 års jubilæum i restaurationsbranchen. I den forbindelse er det vigtigt også at kigge fremad, skriver Kong Hans Kælder i en pressemeddelelse.

Nyheden kommer samtidig med, at begge restauranter har noget at glæde sig over onsdag.

Her fik Kong Hans Kælder nemlig sin Michelin-stjerne tilbage. Samtidig fik Henne Kirkeby Kro, der ligger nord for Esbjerg, sin første af de attraktive stjerner.

- Vi har altid haft et godt forhold til Kong Hans Kælder, og vi vil gerne være sikre på, at stedet bliver ført videre i den rette ånd.

- Og så synes vi at Mark (Lundgaard, køkkenchef red.) gør et fantastisk stykke arbejde. Det vil vi gerne støtte ham i, siger Simon Skouboe, der står i spidsen for familien Skouboes aktiviteter.

Han understreger, at købet ikke er sket af økonomiske årsager.

- Hvis det var ren økonomi, vi kiggede på, så var der nok andre brancher, der var sjovere. Men det skal jo ikke gå op i kroner og ører det hele, siger Simon Skouboe.

Overtagelsen kommer ikke til at betyde noget for maden, kundernes oplevelse eller den måde, Kong Hans Kælder bliver drevet på.

- Det vil bare fortsætte i nogle lidt mere trygge og familieprægede rammer, end det har været hidtil, siger Simon Skouboe.

Familien Skouboe blev milliardærer, da de solgte selskabet LM Glasfiber. Familien går meget op i kunst og mad.

Mere om emnet

Se alle
- Falsled var ikke en stjerne værd

- Falsled var ikke en stjerne værd

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Ingen stjerner, men: Michelin-ros til to fynske restauranter

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere