Log ind

De redder Jensens Bøfhus: - Vi vil gøre det, der er rigtigt

  • De redder Jensens Bøfhus: - Vi vil gøre det, der er rigtigt
    1 / 2
    Jensens Bøfhus har tabt store summer i de seneste år. Arkifoto:
  • De redder Jensens Bøfhus: - Vi vil gøre det, der er rigtigt
    2 / 2
    Steen Haustrup er manden bag redningen af Jensens Bøfhus. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Indsigt

Steen Haustrup, der ejer virksomheden Plus Pack, har sammen med syv andre fynske erhvervsfolk lånt et meget stort beløb til det kriseramte Jensens Bøfhus.

- Hvorfor gør I det?

- Som virksomhedsejere kan vi se, at en anden virksomhed kan blive rigtig velfungerende, hvis vi giver et lån. Det virker som det rigtige at gøre.

- Ville I gøre det over for alle i samme situation?

- Vi ville ikke gøre det ved en virksomhed i Aalborg eller et andet sted. Det lokale har stor betydning for os.

- Er det en tjeneste over for en ven?

- Jeg støder på Palle Skov Jensen i forskellige sammenhænge, og det er derfor, at vi er kommet til at tale om det her og har kunnet nå frem til det. Men jeg vil ikke kalde det en vennetjeneste. Det er en investering.

- Hvilken økonomisk gevinst kan I få ud af det?

- Vi får en almindelig rente - og det får man ikke længere i banken, så det er da en fordel.

- I har ingen sikkerhed i virksomheden, løber I ikke en meget stor risiko for blot at få en lille rente?

- Nej, det mener jeg ikke. Vi har fået en meget grundig og positiv vurdering, som vi stoler på.

- Hvilken sikkerhed har I for, at ejeren følger den plan, som er fundamentet for jeres lån?

- Vi har udnævnt bestyrelsesformanden, Torben Frigaard Rasmussen, og han er formand for den gruppe, der styrer omstruktureringen. Jeg sidder også selv i gruppen.

- Hvorfor vil I ikke fortælle, hvor stort jeres lån er?

- Det er en forretningshemmelighed. Det er tilstrækkeligt stort, og det væsentlige er, at Jensens Bøfhus' bank er enig i, at det er tilstrækkeligt.

- Er det ikke farligt at basere hele jeres redning på en rapport fra et konsulentfirma?

- Jo, det ville det være, hvis det bare var et almindeligt konsulentfirma. Anpro har en helt anden dybde. Blandt andet er firmaet også med til at gennemføre de forslag, som det kommer med. Jeg har arbejdet sammen med firmaets stifter i 30 år, så jeg står personligt inde for det.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Restaurant-krise: Fynske forretningsfolk redder Jensens Bøfhus

Restaurant-krise: Fynske forretningsfolk redder Jensens Bøfhus

Englændere griber ind: Ny plan skal gøre Jensens Bøfhus til sund forretning

Englændere griber ind: Ny plan skal gøre Jensens Bøfhus til sund forretning

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere