Log ind

Cocktails på flaske: Fynske iværksættere vil spare dig besværet

  • Cocktails på flaske: Fynske iværksættere vil spare dig besværet
    1 / 2
    Kasper Bay Kastrup (tv) og Emil Døi (th) er herrerne bag Rebæl. De begge er dimittender fra Sct Knuds Gymnasium i Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg
  • Cocktails på flaske: Fynske iværksættere vil spare dig besværet
    2 / 2
    Rebæl-cocktails er drikkeklare fra flasken. Dog anbefaler Rebæl at hælde cocktailen over is og pynte med krydderurter. Foto: Anders Elmshøj

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fynske og økologiske råvarer er ingredienserne i Rebæl-cocktails, som Kasper Bay-Kastrup, 28, og Emil Døi, 26, i snart et år har produceret og spredt ud til flere restauranter og detailbutikker.

Æblemost fra Allesø Frugtplantage, timian fra gartneriet Rosborg i Bellinge og rom fra Nyborg Destilleri med økologi som fællesnævner. Det er ingredienserne i en af tre cocktails i sortimentet fra fynske Rebæl, der satser helt og holdent på økologiske råvarer, der for de flestes vedkommende dyrkes og produceres på Fyn.

De to herrer blander ingredienserne i Aarup Bryghus' gamle lokaler og tapper dem siden hen selv på flasker.

Her finder du Rebæl

Rebæl-cocktails sælges til en pris på 37 kroner for 250 ml. og 120 kroner for 750 ml. ved følgende fynske forhandlere: 

Gastroteket, Odense

Gammelbrydegaard, Haarby

Thaisenhus og Ma'huset, Ringe

Terminal A, Odense

Fredos Coffee, Odense

Storms Pakhus, Odense - streetfood-markedet der åbner til september

- Vi er en del af processen fra start til slut. Fra vi henter råvarerne hos vores leverandører, over produktionen i Aarup, og til vi selv sætter mærkatet på flasken og kører varerne ud til vores partnere, siger Kasper Bay-Kastrup.

- Det handler om at skabe det bedste produkt. Altså med gode råvarer, renhed og gennemsigtighed i produktionen, så kunder kan følge måden, vi arbejder på, tilføjer Emil Døi.

Det er ikke en guldgrube, men vi er så småt begyndt at tjene penge. Det varer nok lidt, inden vi begynder at spise røde bøffer, hvis det nogensinde sker.

De to partnere, der begge er født og opvokset i Odense, forlod sidste år jobs i restaurationsbranchen for at kaste sig over Rebæl. De opdagede nemlig et hul i markedet, der kan spare både restauranter, caféer og private for besværet med selv at skulle stå for drinksene.

- Det er ikke raketvidenskab. Vi har, groft sagt, en meget stor cocktailshaker og stor erfaring i arbejdet med cocktails, der tillader os at lave forarbejdet. Når vi sender cocktails ud, er de klar til servering fra flasken - drinkes hældes blot over is og pyntes med urter.

- Det kan være en krævende opgave for restauranter at have cocktails af en vis kvalitet på menukortet og en omstændelig omgang for private selv at skulle stå for cocktails til en fest. Det besvær fjerner vi, siger Emil Døi.

Frygteligt, men fantastisk

De to venner brød sidste sommer med en vant tilværelse og begyndte et liv som selvstændige. Og meningerne er delte om, hvordan livet er - i hvert fald umiddelbart.

- Fantastisk, svarer Kasper Bay-Kastrup på spørgsmålet, mens Emil Døi i samme øjeblik udbryder:

- Frygteligt!

Men det viser sig at være meget sigende for de to Rebæller.

- Det er et liv fyldt med op- og nedture, og usikkerheden kan være udfordrende, men det er en fantastisk følelse at have sit eget. Der er søvnløse nætter, men det er peanuts i forhold til følelsen, det giver, når vi eksempelvis får ros af fagfolk fra Geranium eller Hr. Jensen, der gerne ville have et alternativ til vin og øl. Da giver det hele mening, uddyber Kasper Bay-Kastrup.

Ingen røde bøffer

Rebæl er blevet en fast del af flere restauranter og detailbutikker. Blandt andet den trestjernede Michelin-restaurant Geranium i København og odenseanske Gastroteket i Nørregade, og selvom firmaet stadig tager sine første spæde skridt, er der begyndt at være plus på bundlinjen.

- Det er ikke en guldgrube, men vi er så småt begyndt at tjene penge. Det varer nok lidt, inden vi begynder at spise røde bøffer, hvis det nogensinde sker. Pengene bruges på at udvikle firmaet og produktet yderligere, forklarer Emil Døi, der ved siden af Rebæl tager en ingeniøruddannelse og er medstifter af start up-firmaet Fetch.

- Hvis vi udelukkende ville tjene massevis af penge, var vi nok begyndt på noget andet. At være start up-virksomhed er en livsstil, og så skal det andet nok følge efter, siger Kasper Bay-Kastrup.

Som fynbo kan du teste Rebæl, når både Karrusel og SPIS!-festivalen løber af stablen i sensommeren.

  • fyens.dk

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere