Log ind

Første række i vandkanten

  • Første række i vandkanten
    1 / 18
    Huset er bygget i det, der kaldes halvandet plan, så grundens skråning ned mod vandet udnyttes fuldt ud.
  • Første række i vandkanten
    2 / 18
    Lige ved siden af spisestuen er indrettet en lille hyggekrog med to lænestole.
  • Første række i vandkanten
    3 / 18
    I den ene ende af spisestuen er lavet en kaffebar, så man ikke behøver rende helt op i køkkenet for at fylde koppen op.
  • Første række i vandkanten
    4 / 18
    I køkken-alrummet går skabene helt op til loftet. De øverste skabe bruges til en slags pulterkammer.
  • Første række i vandkanten
    5 / 18
    Malene Rønnest har selv tegnet huset, som er bygget af murermestrene Bent og Morten Nielsen i Aarup.
  • Første række i vandkanten
    6 / 18
    Vi besøger Marlene og Henrik Rønnest i Assens, som har bygget drømmehuset.
  • Første række i vandkanten
    7 / 18
    Over tv-stuen er en hems, hvor Malene Rønnest nyder at sidde og læse lektier. Hun er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men læser nu til psykoterapeut.
  • Første række i vandkanten
    8 / 18
    Parret har købt en del nye møbler til huset, men sofaerne har de ikke skiftet.
  • Første række i vandkanten
    9 / 18
    Ud mod stranden og vandet er både udvendige terrasser og en overdækket terrasse, som kan lukkes af om vinteren med skydelåger i glas.
  • Første række i vandkanten
    10 / 18
    Den gamle brændekurv i kobber har fået ny funktion. Malene Rønnest har fyldt den med leca-sten og bloklys.
  • Første række i vandkanten
    11 / 18
    Soveværelset er i åben forbindelse med badeværelset. Der er dog dør ud til toilettet, som har fået et lille rum for sig selv.
  • Første række i vandkanten
    12 / 18
    Den ene af husets to gaspejse står i lounge-området i husets nederste etage.
  • Første række i vandkanten
    13 / 18
    Ud mod stranden og vandet er både udvendige terrasser og en overdækket terrasse, som kan lukkes af om vinteren med skydelåger i glas.
  • Første række i vandkanten
    14 / 18
    For enden af spisestuen er væggen udnyttet til en vinrum, hvor de gode flasker ligger klar bag glaslåger.
  • Første række i vandkanten
    15 / 18
    Soveværelset er i åben forbindelse med badeværelset, men der er dog en dør ud til toilettet, som har fået et lille rum for sig selv.
  • Første række i vandkanten
    16 / 18
    Loftshøjden og de store vinduer giver fornemmelsen af at stå på broen af et stort skib med vandet forude.
  • Første række i vandkanten
    17 / 18
    Når parret har gæster sidder de voksne typisk i spisestuen, mens børn og unge holder deres egen lille fest i køkken alrummet.
  • Første række i vandkanten
    18 / 18
    Ud mod stranden og vandet er både udvendige terrasser og en overdækket terrasse, som kan lukkes af om vinteren med skydelåger i glas.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien Rønnest i Assens har bygget drømmehuset med masser af lysindfald, højt til loftet og Lillebælt lige foran vinduerne

Da Malene og Henrik Rønnest flyttede til Assens for 11 år siden, byggede de et nyt hus med udsigt til vandet.

- Men vi ville gerne have et hus, som lå endnu tættere på vandet, fortæller Malene Rønnest.

Derfor var de to glade, da de for et par år siden fik mulighed for at købe et hus med en stor grund helt ned til Lillebælt. Huset havde været til salg længe, men prisen var i første omgang for høj. Malene og Henrik Rønnest slog derfor hurtigt til, da huset blev sat ned til et prisniveau, som de mente var passende.

- Vi havde lige fra starten planer om at rive huset ned og bygge et helt nyt, men mange syntes, det var synd, så vi forsøgte med hjælp fra en arkitekt, om det var muligt at bygge det gamle hus om til drømmehuset, siger hun.

Det blev dog en alt for dyr løsning i sidste ende, så hun gik selv i gang med at tegne et helt nyt hus på grunden.

- Når man bygger noget fra bunden, er man meget mere fri, fordi man ikke behøver at tage hensyn til de eksisterende rammer, forklarer hun.

Vild med vand

Henrik Rønnest har virksomheden Watercare i Assens, som beskæftiger sig med beholdere til vandrensning, mens Malene Rønnest er uddannet sygeplejerske og nu læser til psykoterapeut. De bor i huset sammen med deres tre børn, tvillingerne Emilia og Sophia på 14 år og Philip på 17 år.

- Henrik er en ivrig lystfisker og fuldstændig vild med vand. Jeg synes også, det er fantastisk at have vandet så tæt på. Om sommeren løber jeg aldrig en tur uden at bade fra stranden bagefter, og vi er også begyndt at vinterbade efter vi er flyttet ind her, fortæller Malene Rønnest.

Hvis det bliver alt for koldt at bade fra stranden, har parret installeret en hot tub på den nederste terrasse.

Husets areal er på hele 432 kvadrat- meter, og det opført i det, der kaldes halvandet plan.

- Vi måtte ikke bygge i to etager, men det var muligt at udnytte den skrånende grund, så vi på den måde fik flere plan ned mod vandet.

Samtidig gav det mulighed for ekstra meget loftshøjde i det nederste plan, hvor vinduerne ud mod vandet strækker sig op i seks meters højde.

Sammen med masser af ovenlysvinduer giver det et fantastisk lysindfald, og man har næsten fornemmelsen af at stå på broen af et stort skib, fordi Lillebælt ligger lige foran vinduerne.

- Man kommer tæt på naturen og får flere nuancer. Når solen skinner og glimter i vandet, er det naturligvis meget smukt. Men det er faktisk også smukt, når det er råt vejr - bare på en anden måde, siger Malene Rønnest.

Inspireret af hoteller

Parret har ladet sig inspirere til indretningen og den højloftede arkitektur af nogle hoteller, de har boet på.

I hallen, som ligger midt i husets øverste plan, er der skabt en lounge med stole til afslapning foran en gaspejs, som kan nydes fra to sider.

- Vi sidder tit og nyder et glas vin efter arbejde foran pejsen. Når vores søn Philip holder fest, flytter vi møblerne og slår et bordtennisbord op, fortæller hun.

På den ene side af hallen ligger et stort køkken-alrum, hvorfra der er adgang til bryggers, bagindgang og en forældre- afdeling med soveværelse og badeværelse i åben forbindelse samt et walk in-closet.

- Selve toilettet har vi dog valgt at lave i et lille rum, hvor døren kan lukkes, for det er nu rart med lidt privatliv, siger Malene Rønnest, da hun viser rundt i forældre- afdelingen.

Mellem forældreafdelingen og køkkenet går en trappe ned til underste etage, hvor børnene har hver sit værelse med direkte udgang til en terrasse. De har desuden et fælles badeværelse og et teknikrum, som også bruges til opbevaring af ekstramadrasser til overnattende kammerater.

Lektier på hemsen

Der er også blevet plads til en gæsteafdeling, som ligger på den anden side af hallen - også i husets øverste plan. Her er et stort gæstesoveværelse med eget bad og et kontor.

Mellem kontoret og etagen nedenunder er en stor hems, hvor Malene Rønnest nyder at sidde og læse lektier eller hygge sig med børnene, når de kommer fra skole.

- Det er dejligt at sidde her og arbejde, når man kan kigge ud over vandet. På den måde er det en fornøjelse at passe lektierne, siger hun.

Midt i huset fører trapper ned til et mellemniveau, hvor der er indrettet spisestue med kaffebar og vinrum bag glasdøre.

- Selv om vi har et stort spisebord i køkkenet, er det dejligt med en rigtig spisestue, når man har gæster. Jeg kan bedst lide at gå i køkkenet selv, og det er også fint, at man ikke kan se rodet, når man sidder og spiser, siger hun.

Trappen fortsætter fra spisestueplanet ned på underste etage, hvor der er en stor tv-stue inde under hemsen og et lounge-område i midten med endnu en gaspejs.

Mens gaspejsen på den øverste etage er beklædt med skifer, er den nederste lavet i pudset, hvid mur.

Indeni begge pejse ligger træstykker og snyder øjet.

- Jeg ville først have fjernet snydetræet, så ilden bare kom direkte op fra stenene nedenunder, men det blev vi frarådet, for snydetræet er med til at give højde på flammerne. Derfor har snydetræet fået lov til at blive, siger Malene Rønnest, der så let som ingenting kan tænde op i begge pejse med en fjernbetjening.

Kreativ med kobber

Parret har købt en del nye møbler til huset ved Lillebælt, for de to har fået et par hundrede kvadratmeter mere at boltre sig på i forhold til i familiens sidste hus.

- Jeg går da op i boligindretning og kan bruge meget tid på at finde de rigtige møbler og ting til huset, men jeg er ikke særlig kreativ, synes Malene Rønnest.

En ting har hun dog været kreativ med - nemlig en stor, gammel kobberbrændekurv, som hun har arvet fra sin mor.

- Vi har jo ikke rigtig brug for en brændekurv, når vi har gaspejse. Derfor fyldte jeg den med lecasten og satte bloklys i den, siger hun.

Den står nu og pynter ved trappen mellem spisestuen og nederste etage.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere