Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Øllet er humlen til en god aften

Øllet er
humlen til
en god
aften

Annonce:

Velkommen til vores verden af fantastiske smykker og ure!

Skovgaard Guldsmed & Urmager

De fem øl var følgende; Miami Vice, en pale ale fra Ugly Duck Brewing Co. Shark's Coffee Pot, en sweet stout fra Brick By Brick. Todd The Axeman, en india pale ale fra Amager Bryghus. Gulden Draak, en mørk tripel fra Van Steenberge- Imperial Stout, en imperial stout fra Midtfyns Bryghus.
Foto: Nils Svalebøg

Artiklen er hentet i arkivet

Ølinteresserede var i går aftes mødt op hos Danish Outdoor for at blive klogere på øllet og ikke mindst smage på de våde vare

Tommerup: - Jeg er tørstig nu, hvad siger I?

Sådan lød det i går aftes fra øldommer og ølentusiast Thomas Kent Madsen hos Danish Outdoor i Tommerup Erhvervspark, hvorefter de omtrent 25 fremmødte enstemmigt nikkede ja.

De var alle samlet til en hyggelig aften i øllets tegn, hvor der både blev fortalt, lyttet og grint - og selvfølgelig blev også smagsløgene i munden tilfredsstillet.

Det blev de med de fem øl, som ølentusiasten nøje havde udvalgt, efter hvilken malt eller humle det er muligt at købe hos Danish Outdoor. Dermed kunne de fremmødte både mærke og dufte til nogle af de ingredienser, som der bliver brugt til øllene.

- Men størstedelen af en øl består altså af vand, da det udgør 90 procent af øllen, pointerede Thomas Kent Madsen.

Herefter lød det fra en ved langbordet:

- Har det en betydning for smagen?

Hertil forklarede han, hvor stor en betydning vandet netop også har for smagen med en anekdote:

- Da briterne, som laver nogle af verdens bedste øl, skulle eksportere deres øl til Rusland, der var det ikke noget, som faldt i russernes smag. Det kunne man ikke forstå til at starte med, indtil man fandt ud af, at vandet i Rusland indeholder mere jern. Dermed smager det mere af blod.

Alle kan brygge

- Derfor begyndte man at tilsætte jern til øllet, der skulle sælges på det russiske marked, lød det fra øldommeren, inden han sagde skål, og folk satte det specielle ølglas fra de Danske Ølentusiaster op til munden og smagte på sagerne.

Blandt de ølinteresserede, som sad ved bordene og skrev noter til de enkelte øl, gik snakken lystigt.

- Jeg tror, at den her vil være god til en cigar, lød det fra en, inden vennen afbrød:

- Eller til en rigtig god søndagslur.

Men en lur blev det ikke til i går aftes.

I stedet blev der lyttet intenst med, når ølentusiasten delte ud af siden viden.

- Selvom det kan virke kompliceret, så vil jeg mene, at alle kan brygge øl. Og det er bare med at komme i gang, for det er endda godt for huden, sagde han til stor morskab ved bordene, inden han fortsatte:

- Jeg vil mene, at I kan lave øl på cirka otte timer, inden det herefter skal stå i omkring 14 dage. Og det folk faktisk kloner mest af, når de brygger, er den fynske Ale No. 16, lød det fra Thomas Kent Madsen efterfulgt af et skål, hvorefter han sagde:

- Blandt ølentusiasterne har vi ordet "pintable", hvilket betyder, at man så kan drikke en halvliter af den øl. Og det er jo ikke helt skidt, sagde han til højlydte grin.

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70