Log ind

Nu slår Allan større brød op

  • Nu slår Allan større brød op
    1 / 8
    Bagermester Allan Ringe måtte nøjes med tre timers søvn natten til torsdag. Men han var frisk nok til at bage franskrød torsdag morgen i sit nye bageri. Foto: Søren Plovgaard
  • Nu slår Allan større brød op
    2 / 8
    Det var kø i det nye bagerudsalg lige fra morgenstunden, da Haarby Bageri åbnede i den tidligere Netto-forretning i Alagde. Foto: Søren Plovgaard
  • Nu slår Allan større brød op
  • Nu slår Allan større brød op
  • Nu slår Allan større brød op
  • Nu slår Allan større brød op
  • Nu slår Allan større brød op
  • Nu slår Allan større brød op

Haarby Bageri åbnede torsdag i nye lokaler i den tidligere Netto-forretning i Algade.

Haarby: Der var kø lige fra morgenstunden efter rundstykker til to kroner og wienerstænger og jubilæumskringler på tilbud, da Haarby Bageris nye bagerudsalg torsdag åbnede i den tidligere Netto-forretning midt på byens hovedgade.

Flytningen af bageriet løber samlet op i fire millioner kroner, så jeg har aldrig skyldt så mange penge som nu.

Bagermester Allan Ringe, Haarby Bageri

Bagerst i det nyetablerede bageri havde bagermester Allan Ringe travlt med at fodre æltekarret med hvedemel fra store sække.

Haarby Bageris ansatte har fingre i tre tons dej om dagen, og selv om Allan Ringe kun havde nået at få tre timers søvn natten til torsdag, var han allerede fra klokken 5 i fuld vigør i det 250 kvadratmeter store bageri.

Allan Ringe købte først på året den markante ejendom i Algade 28 for 1,6 millioner kroner. Ejendommen har stået som lidt af en spøgelsesbygning i byen, siden Netto-forretningen rømmede den for syv år siden.

- Flytningen af bageriet løber samlet op i fire millioner kroner, så jeg har aldrig skyldt så mange penge som nu, siger Allan Ringe.

Han købte Haarby Bageri i 2007, og den første tid klarede han det hele selv med hjælp fra to lærlinge.

I dag har 36 personer et lønnummer i butik og bageri hos Haarby Bageri.

På den første dag var fem svende og to lærlinge beskæftiget med at producere brød i bageriet. Haarby Bageri leverer hver dag kager og brød til 15 udenbys modtagere med en halv snes Rema 1000-butikker i Vejle-Fredericia-området som de største aftagere.

- Vi har så travlt i øjeblikket, at jeg søger yderligere to lærlinge, siger Allan Ringe.

- En superflot forretning

Bagerfaget har ændret sig de senere år. Det fortæller Henning Juhl Nielsen fra Snave, mens han former franskbrød på et bord. Henning Juhl Nielsen vendte i oktober sidste år tilbage til sit oprindelige fag efter 17 år som postmedarbejder ved pakkecentret i Taulov.

- Det er ligesom at cykle. Når du først har fået det lært, glemmer du det aldrig. Jeg har en helt normal arbejdsdag fra klokken 7 til klokken 15, så det kan næsten ikke være bedre, mener Henning Juhl Nielsen.

I bagerforretningen voksede køen op ad formiddagen, og de tre ekspedienter måtte løbe stærkt for at klare efterspørgslen.

Mogens Andersen fra Assens stod næstsidst i køen. Han var på vej til arbejde på virksomheden Cremo i Glamsbjerg sammen med en kollega fra Brunshuse, da han lod sig lokke af de gode åbningstilbud i Haarby Bageri.

- Det er blevet en superflot forretning, lyder skudsmålet fra Mogens Andersen.

  • Plovgaard_Søren

    Af:

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere