Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
- Nu kan vi dufte maden

- Nu
kan vi
dufte
maden

Annonce:

Afbudsrejser med All Inclusive

Spar op til 50 % lige nu med All Inclusive!

Plejehjemmet Kildebakken og Center for Akutpleje i Vissenbjerg er blevet renoveret.
Foto: Nils Svalebøg

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Plejehjemmet Kildebakken er blevet renoveret. Nu bor beboerne i mindre enheder, og den store fælles spisesal er blevet afskaffet

Frygteligt forvirrende og et stort rod.

Sådan beskriver Karina Majgaard, konstitueret leder på Kildebakken, plejehjemmet, inden det blev renoveret.

Før ombygningen delte Kildebakken indgang med Center for Rehabilitering og Akutpleje. Beboerne og brugerne af de to afdelinger boede også blandt hinanden

Nu er de to afdelinger blevet skilt ad.

Det giver en velsignet ro, fortæller Karina Majgaard.

- Før var der et rend af folk. Det er der ikke nu.

Ud over at afdelingerne er blevet skilt ad, er der på plejehjemmet blevet oprettet tre boenheder med 12, 11 og 11 beboere, og i hver boenhed er der blevet etableret et fællesrum med køkken, spisebord, fjernsyn, bløde sofaer og malerier.

Tidligere var der kun et fællesrum, og her spiste alle, hvilket betød, at der kunne være 50-60 spisende på samme tid.

En fest for lugtesansen

Da avisen besøger Kildebakken, er beboerne i boenhed 1 ved at få blomkålssuppe.

En ældre dame svarer prompte, da vi spørger, hvad de synes om de nye omgivelser.

- Nu kan vi dufte maden. Det er dejligt, siger hun.

Lajla Kirk nikker.

- Det er rigtigt. Tidligere blev maden lavet i rum, som lå lidt væk, så de kunne ikke lugte den, siger hun.

I fællesrummet er det tydeligt, at man har forsøgt at tænke hygge ind i indretningen.

I en krog står to løvgrønne sofaer, et kakkelbord, et bornholmerur og en potteplante.

- Vi har forsøgt at gøre det hele lidt mere hjemligt. Før var det meget institutionspræget, fortæller Lajla Kirk, inden hun går mod boenhed 2.

På vej derhen lægger vi mærke til, at væggene på gangene er hvide, men at hver dør indrammes af et lidt større areal, der har samme farve som en tung regnvejrssky.

Det skyldes, at ældre mennesker kan have svært ved at finde en dør, hvis både dør og væg er hvid, fortæller Lajla Kirk.

For at hjælpe beboerne med at finde rundt er farverne i de tre afdelinger også forskellige.

I overgangen fra enhed 1 til 2 bliver verden for eksempel mere solskinsgul.

- Det er jo en balsal

Efter et stykke tid svinger vi ind hos Gerda Poulsen, som også boede på plejehjemmet inden ombygningen.

Køleskabet står lidt lavt, og hun kunne godt tænke sig noget lettere bestik, for der er mange gamle, som ikke har så mange kræfter, starter hun med at sige.

Men ellers kan hun godt lide de nye omgivelser, forsikrer hun.

- Se her, det er jo en balsal, siger hun om sit nye soveværelse, der støder op til et badeværelse hvis størrelse ville få enhver københavner til at miste mælet.

Badeværelserne har da også haft stort fokus, for de gamle var for små til at personalet kunne udføre deres arbejde på en forsvarlig måde, afgjorde Arbejdstilsynet i 2007.

Siden da har medarbejderne på Kildebakken arbejdet under dispensation, men den kan de smide i skraldespanden nu.

Fra forsiden

kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70