Skarø Is nomineret til Food Innovator Award 2017, blandt andet for isprodukter til cancerpatienter.

Skarø: Martin Jørgensen er stolt og ikke ked af at sige det højt.

- Det er altid dejligt at blive nomineret og især, fordi det er en nominering for innovation inden for fødevarer og fødevareteknologi, og det er jo et af vores mærkeområder. Så det varmer, siger han.

Indehaveren af Skarø Is, som han ejer og driver sammen med sin hustru Britta Tarp, er nomineret til Food Innovator Award 2017, som uddeles af Danish Food Cluster den 16. marts i Aarhus. Og det er blandt andet produktionen af is til cancerpatienter, som har fået nomineringen i hus.

- Det er i virkeligheden meget banalt. Vi har spurgt cancerpatienter i kemoterapi, hvordan de oplever smagen i et produkt og ved at indrette smagen efter patienternes ønsker, har det fordoblet deres indtag af proteiner, som udover sygdommen kan være det største problem for dem. 

Danish Food Cluster er en sammenslutning af danske fødevareproducenter, som arbejder for innovation i fødevarebranchen, og Skarø Is havde i forvejen tænkt sig at tage til Aarhus på dagen for prisuddelingen. De store sejrsplaner har de dog ikke lagt.

- Jeg tror faktisk ikke, vi vinder. Vi har en ret dårligt statistik, da vi plejer at tabe, men det tager vi roligt. Vi tager derop for at møde kolleger, siger Martin Jørgensen.

  • Af: