Ærø Plus stiller op med ni kandidater til kommunalvalget, og Carl Jørgen Heide er valgt som spidskandidat. Lokallisten vil blandt andet arbejde for et bedre beredskab og det maritime Ærø.

Ærø: Lokallisten Ærø Plus har valgt kandidater til det kommende kommunalvalg. Det skete på en generalforsamling på Hotel Marstal torsdag aften, hvor omkring 25 var mødt op. Spidskandidat blev Carl Jørgen Heide. Derudover tæller listen Henriette Skouenborg, Anne Hejse, Klavs Fynsk Norup, Eli Mikal Poulsen, Lars Rimfalk Jensen, Anders Nilson, Henning Møller og Dietmar Vettermann.

Listens formand Henning Møller fortæller, at listen ikke er lukket, og at kandidater, der skulle have lyst til at stille op, er meget velkomne.

- Vi havde et rigtig fint møde, hvor vi blandt andet fik talt om den kommende valgkamp. Nu skal vi i gang med at finpudse vores valgprogram, og så er vi klar til valget, siger Henning Møller.

En af listens mærkesager er det maritime liv på Ærø, fortæller formanden.

- Et af vores fokuspunkter er Ærøs maritime potentialer. Vi skal skabe de bedste rammevilkår for det maritime liv og de maritime virksomheder, hvilket både vil skabe vækst, udvikling og arbejdspladser på Ærø. Vi vil kæmpe for Marstal Navigationsskole og havneudvidelsen i Søby, siger Henning Møller og tilføjer, at listen også vil kæmpe for et bedre beredskab på øen og at Ærø skal forblive en selvstændig kommune.

Carl Jørgen Heide fortæller, at listen har sideordnet opstilling. Det betyder, at den, der får flest stemmer, er den, der bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen.

- Det synes vi er mest demokratisk, siger han.

Ærø Plus konstituerede sig ved seneste valg sammen med Venstre og Socialdemokraterne, men det er ikke sikkert, at det sker igen, siger Carl Jørgen Heide.

- Vi har haft et udmærket samarbejde, men vi træffer først beslutningen om, hvem vi vil konstituere os med i sidste øjeblik. Det hele afhænger jo af, hvor politisk enige vi er. Vi har derfor også besluttet, at vi højst sandsynligt ikke vil gå i valgforbund, siger Carl Jørgen Heide.

I øjeblikket har Ærø Plus to kandidater siddende i kommunalbestyrelsen: Carl Jørgen Heide og Søren Vestergaard. Søren Vestergaard har besluttet sig for ikke at stille op igen.

- Det er der heldigvis mange andre, der gør. Nej, jeg stiller ikke op, men jeg fortsætter i organisationen og vil trække i trådene, siger Søren Vestergaard.

  • Af: